carne

Propunere: Taxe vamale la importul de carne, lactate și ciment

87
Ministerul Economiei a elaborat un proiect de Hotărâre de Guvern cu privire la aplicarea taxelor vamale la importul produselor din carne, lactate și ciment din Ucraina.

CHIȘINĂU, 23 mar — Sputnik. Ministerul Economiei al Republicii Moldova a elaborat un proiect de Hotărâre de Guvern cu privire la aplicarea taxelor vamale în regimul de comerț cu țările CSI, cu o valabilitate până la 31 decembrie 2016, se menționează într-un comunicat al instituției de resort.

Proiectul a fost elaborat ca urmare a solicitărilor procesatorilor de lactate și carne de a întreprinde măsuri de protecție a ramurii în legătură cu creșterea pe piață a volumului și sortimentului de produse de origine ucraineană. Totodată, decizia se întemeiază pe statisticile vamale, care atestă o majorare a importurilor de lactate cu 15% și a prevederilor Acordului de comerț liber cu Comunității Statelor Independente.

Prin urmare, produsele din carne, lactate, dar și cimentul ar putea fi excluse din regimul de comerț liber cu Ucraina și, pentru importul acestor produse în Republica Moldova ar putea fi aplicate taxe vamale. Proiectul de Hotărâre a trecut etapa de avizare la autoritățile publice și săptămâna viitoare va fi înaintat Guvernului spre aprobare.

Ministrul moldovean al Economiei, Octavian Calmâc, a avut recent o întâlnire cu ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Ivan Gnatâșin, căruia i-a transmis informația privind disponibilitatea părții moldovenești de a organiza întrevederea copreședinților Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene pentru a discuta toate aspectele comerțului bilateral.

87
Tagurile:
Ciment, produse lactate, Carne, taxe vamale, importuri, Ucraina, CSI, comerț liber, Ministerul Economiei, Guvernul Republicii Moldova, proiect de hotărâre, Octavian Calmâc, Republica Moldova
Tematic
Fost ministru: lactatele din Ucraina pun pe butuci producătorul moldovean


Загрузка...