Drapelul Rusiei

În ce condiții România ar putea deveni un aliat al Rusiei

482
(reînnoit 14:56 02.07.2016)
România tradițională, România românească, România ortodoxă poate coexista armonios în această enclavă eurasiatică, în acest bloc eurasiatic de la Vladivostok până la Dublin, a afirmat un expert rus.

CHIȘINĂU, 2 iul — Sputnik. România și Rusia pot coexista armonios în cadrul unui bloc eurasiatic comun de la Vladivostok la Dublin, consideră politologul rus Valerii Korovin.

O Românie care urmează agenda Statelor Unite ale Americii devine automat un inamic al Rusiei din punct de vedere geopolitic, consideră Korovin. Potrivit lui, în cazul în care românii ar urma o direcție eurasiatică, care presupune revenirea la valorile tradiționale și pledarea pentru o lume multipolară, aceasta ar deveni un aliat al Rusiei.

"Am ieșit dintr-un leagăn bizantin comun. Mă refer aici în special la România tradiționalistă. Însă ne este profund străină o Românie ca instrument al dictatului american", a conchis politologul rus. 

482
Tagurile:
Dictat american, Conservatorism, Aliat, Tradiționalism, Relații bilaterale, Geopolitică, Valori, Lumea multipolară, UE, Valerii Korovin, Vladimir Putin, Rusia, România
Tematic
Politolog rus: existența poporului român este amenințată grav


Загрузка...