Harta Europei

Politolog rus: România trebuie aleagă între „cordonul sanitar" și Eurasia

360
(reînnoit 12:48 30.06.2016)
România tradițională, România românească, România ortodoxă poate coexista armonios în această enclavă eurasiatică, în acest bloc eurasiatic de la Vladivostok până la Dublin, a afirmat un expert rus.

CHIȘINĂU, 30 iun — Sputnik. România și Rusia pot coexista armonios în cadrul unui bloc eurasiatic comun de la Vladivostok la Dublin, consideră politologul rus Valerii Korovin.

Referindu-se la relația dintre România și Republica Moldova, acesta a subliniat că orice conflict imaginar între cultura românească și rusească poate fi depășit printr-o revenire la rădăcinile tradiționale autentice, comune pentru întregul spațiu eurasiatic.

"România tradițională, România românească, România ortodoxă poate coexista armonios în această enclavă eurasiatică, în acest bloc eurasiatic de la Vladivostok până la Dublin. Într-o astfel de lume America, cu voluntarismul și dictatul său, nu și-ar mai avea loc", a declarat expertul rus în cadrul unei emisiuni televizate.

Potrivit lui, România și Republica Moldova au de ales între aderarea la zona „cordonului sanitar", care ar avea sarcina să creeze tensiuni permanente între Europa și Rusia, și calitatea de "interfață civilizațională", "când tot ce este mai bun este sintetizat într-o viziune tradiționalistă".

360
Tagurile:
Civilizație, America, Tradiție, cultura românească, Vladivostok, Dublin, Cordon sanitar, România, UE, Valerii Korovin, Eurasia
Tematic
Politolog rus: existența poporului român este amenințată grav


Загрузка...