Serviciul Fiscal de Stat

Fiscul nu va tolera ilegalitățile: Agenții economici trebuie știe asta

297
(reînnoit 08:17 23.03.2020)
În situația epidemiologică gravă din țară, cei mai mulți cetățeni demonstrează o solidaritate exemplară și încearcă să-i ajute cum pot pe oamenii aflați în dificultate, Există însă și dintre cei lipsiți de bun simț care încearcă să profite în propriul beneficiu.

CHIȘINĂU, 23 mart – Sputnik. În ultima perioadă, numeroși cetățeni au sesizat Serviciul Fiscal de Stat în legătură cu majorarea ilegală a prețurilor. În acest context, instituția anunță că va monitoriza corectitudinea formării prețurilor la produsele social importante.

Fiscul atenționează astfel agenții economici în privința obligației de a  respecta prevederile Hotărârii Guvernului cu privire la prețurile de comercializare a produselor social importante.

Aceștia trebuie să știe că, în conformitate cu prevederile legale cu privire la antreprenoriat și întreprinderi, veniturile ilicite obţinute de agenţii economici prin exagerarea costului producţiei, preţului de vânzare al mărfii, al bunurilor, rentabilităţii, adaosului comercial, volumului de lucrări efectuate în construcţii şi tarifelor la serviciile prestate, nerespectându-se actele normativele care reglementează formarea şi aplicarea preţurilor, vor ajunge în bugetul de stat.

De asemenea, vor fi percepute la bugetul de sta şi amenzile aplicate în cuantum echivalent acestor venituri ilicite

297
Tagurile:
Ilegalitate, venituri, prețuri, monitorizare, fisc
Tematic
Restricții privind accesul în cimitire în timpul stării de urgență: Cine poate să intre
Și mai strict: Ce vor trebui să facă cetățenii care intră în Republica Moldova


Загрузка...