Ministrul Educației s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău

Ministrul Educației s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău: Despre ce au discutat

158
(reînnoit 19:20 30.11.2019)
Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, a avut o întrevedere cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov.

CHIȘINĂU, 30 nov - Sputnik. Corneliu Popovici și Oleg Vasnețov au discutat despre cooperarea moldo-rusă în domeniile educației și cercetării. Ministrul Educației și ambasadorul rus s-au pronunțat pentru consolidarea colaborării dintre instituțiile de învățământ superior ale Republicii Moldova și Federației Ruse, prin implementarea unor programe de mobilitate academică. 

Diplomatul a remarcat necesitatea organizării unei ședințe comune a Consiliului Rectorilor din Republica Moldova și Federația Rusă. Cei doi oficiali au vorbit și despre punerea în aplicare a prevederilor Protocolului ședinței Mixte interguvernamentale pentru cooperare economică dintre Republica Moldova și Federația Rusă și restaurarea Casei-Muzeu ”Aleksandr Pușkin” din Chișinău.

Anterior, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a promis că va acorda un ajutor financiar pentru restaurarea Casei-muzeu din Chișinău a marelui poet rus. 

158
Tagurile:
întâlnire, Ambasadorul Rusiei, Oleg Vasnețov, Corneliu Popovici, Ministrul Educației
Tematic
Dodon, la întâlnirea cu Vasnețov: Politicienii să se abțină de la acțiuni unilaterale
Dodon și Vasnețov, față-n față. Ce au discutat cei doi oficiali


Загрузка...