Guvern

După o pauză de mai bine de o lună, Guvernul se întrunește în ședință - detalii

144
(reînnoit 10:51 28.05.2019)
Guvernul în exercițiu se va întruni în ședință după o pauză de mai bine de o lună. Pe ordinea de zi a ședinței din 29 mai sunt incluse peste 20 de chestiuni.

CHIȘINĂU, 28 mai – Sputnik. Guvernul în exercițiu se va întruni în ședință după o pauză de mai bine de o lună. Ședința Executivului, condus de premierul în exercițiu Pavel Filip, a fost fixată pentru data de 29 mai, ora 15:00. Ultima dată Cabinetul de Miniștri s-a întrunit în ședință pe data de 24 aprilie.

Pe ordinea de zi a ședinței din 29 mai sunt incluse peste 20 de chestiuni. Miniștrii în exercițiu urmează să aprobe două Regulamente cu privire la modul de acordare din bugetul de stat a compensațiilor pentru salariații angajați în sectorul privat și cei din sectorul public, participanți în cadrul Programului de stat „Prima casă”.

De asemenea, Cabinetul de Miniștri urmează să o desemneze pe Tatiana Onufrei în calitate de reprezentant al Guvernului în Portul Internațional Liber „Giurgiulești”.

Ministrul în exercițiu al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, va propune Executivului să susțină proiectul de modificare a Regulamentului privind modul de plată a pensiilor stabilite în sistemul public de pensii și alocațiilor sociale de stat.

Guvernul are pe masa de lucru și proiectele de hotărâre a Parlamentului pentru aprobarea Raportului privind executarea bugetului de stat pe anul 2018, a bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2018 și a fondului asigurărilor obligatorii de asistență medicală pentru anul trecut.

Potrivit Constituției Republicii Moldova, până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern, actualul Executiv va îndeplini numai funcţiile de administrare a treburilor publice. Deputații care au fost aleși în urma alegrilor parlamentare din 24 februarie, urmează să decidă asupra formării unei coaliții de guvernare, care să desemneze un nou Guvern.

Totodată, în baza unei decizii a Curții Constituționale din iunie 2015, luată în urma sesizării unor deputați socialiști cu privire la incompatibilitatea funcției de deputat, premierul în exercițiu Pavel Filip și miniștrii în exercițiu Monica Babuc, Alexandru Jizdan și Nicolae Ciubuc, aleși în funcția de deputat pe data de 24 februarie, vor rămâne în funcții la Guvern până la învestirea unui nou Executiv.

144
Tagurile:
alegeri, sedinta, Guvern
Тема:
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (167)
Tematic
Dezvăluirile lui Pavel Filip: De ce a fost nevoie de mega-reformă la Academia de Științe
Pavel Filip și cei trei miniștri rămân în funcție până la învestirea noului Guvern


Загрузка...