incendiu la Notre Dame

Incendiu la Notre Dame: Mesaje de solidaritate din Republica Moldova

140
(reînnoit 10:44 16.04.2019)
Președintele țării, Igor Dodon, dar și Guvernul Republicii Moldova, au trimis mesaje de compasiune poporului francez în legătură cu incendiul devastator care a distrus aseară o parte din Catedrala Notre Dame din Paris, veche de 850 de ani.

CHIȘINĂU, 16 apr– Sputnik. Incendiul de la Catedrala Notre Dame din Paris a stârnit un val de emoții în întreaga lume. Mesaje de solidaritate în adresa parizienilor au fost transmise din marile capitale europene, Vatican, SUA, UNESCO.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și-a exprimat regretul în legătură cu tragicul incident. Șeful statului a transmis un mesaj de compasiune și încurajare omologului său Emmauel Macron și întregului popor francez.

”Exprim profund regret în legătură cu incendiul devastator care a distrus cunoscuta Catedrală Notre-Dame din Paris. Transmit sincerele cuvinte de compasiune și încurajare președintelui Emmauel Macron și întregului popor al Franței și îmi exprim speranța că specialiștii vor reuși să restaureze această perlă a culturii franceze și a patrimoniului cultural mondial”, se spune în mesajul șefului statului către poporul francez.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, de asemenea, și-a exprimat profundul regret față de ceea ce s-a întâmplat cu acest simbol al culturii europene.

”Suntem profund întristați de faptul că acest monument-simbol al civilizației europene, Catedrala Notre Dame, a căzut pradă focului. Ne exprimăm speranța că aceasta va fi restaurată în cel mai scurt timp, pentru a ne putea bucura de frumusețea acesteia ori de cate ori vom trece prin Paris”, se menționează în mesajul MAEIE.

Luni seara, aproape de ora 20:00, ora Republicii Moldova, un incendiu puternic a izbucnit la Catedrala Notre Dame din Paris, veche de 850 de ani. Flăcările s-au extins rapid și au reușit să distrugă acoperișul și spirala construcției gotice. La stingerea incendiului au lucrat în jur de 600 de pompieri, potrivit presei locale.

140
Tagurile:
Igor Dodon, mesaje
Тема:
Incendiu imens la Catedrala Notre-Dame din Paris (22)
Tematic
Semn rău pentru UE? Catedrala Notre Dame din Paris a ars de Ziua Internațională a Culturii
Interiorul Catedralei Notre Dame, imediat după incendiul devastator de astă noapte - Foto
Detalii privind incendiul de la Notre-Dame: De ce nu s-a intervenit cu mijloace aeriene


Загрузка...