Ceas

Moldova a trecut la ora de vară

89
(reînnoit 09:37 25.03.2018)
Cei care nu au reușit să schimbe ora, mai au timp să o facă pe parcursul zilei de duminică, astfel ca să nu întârzie luni la școală, serviciu sau în alte locuri planificate.

CHIȘINĂU, 25 mart – Sputnik. În noaptea de sâmbătă spre duminică, Republica Moldova a trecut la ora de vară. Acele ceasornicului au fost schimbate cu o oră înainte. Cei care nu au reușit să schimbe ora, mai au timp să o facă pe parcursul zilei de duminică, astfel ca să nu întârzie luni la școală, serviciu sau în alte locuri planificate. 

Trecerea la ora de vară are loc în conformitate cu propunerea Comisiei Economice Europene a ONU şi concomitent cu statele membre ale Uniunii Europene. Introducerea orei de vară a avut ca scop creșterea numărului de ore în care oamenii beneficiază de lumina naturală a Soarelui și a fost extrem de avantajoasă pentru cei care lucrau pe vremuri în agricultură. 

Republica Moldova a preluat această practică în 1979, pentru a folosi optim lumina naturală şi a reduce iluminatul artificial.

Persoanele care suferă de anxietate si depresie, precum şi vârstnicii ar putea simţi un disconfort crescut ca urmare a acestei modificări. De asemenea, atunci când se schimbă ora, persoanele care au o sensibilitate mai mare a ceasului biologic pot resimți mai intens modificarea. Ele pot avea nevoie de o perioadă mai mare de acomodare, până când se obișnuiesc să se trezească zilnic mai devreme cu o oră.


89
Tagurile:
acele ceasornicului au fost schimbate, Moldova a trecut la ora de vara, ora de vară, ora de iarnă
Tematic
Trece sau nu Moldova la ora de vară în această duminică
La 25 martie, ar putea să nu mai trecem la ora de vară


Загрузка...