Oameni

Bugetarii trebuie se înarmeze cu răbdare. Sâmbătă vor lucra

312
(reînnoit 09:31 02.03.2018)
Bugetarii din Republica Moldova vor trebui să iasă sâmbătă la muncă.

CHIȘINĂU, 2 mar – Sputnik. Sâmbătă, 3 martie, bugetarii din Republica Moldova vor ieși la muncă. Potrivit unei decizii a Guvernului de la Chișinău, în această zi salariații din buget vor munci pentru ziua de 9 martie, care cade în zi de vineri și care va fi declarată drept zi liberă. 

Oameni
© Sputnik / Владимир Федоренко

Anul acesta, bugetarii din Republica Moldova vor avea în acest an mai multe zile de odihnă: de 8 martie, 1 mai, Crăciunul pe stil nou și Revelion. 

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a propus ca zilele  de 9 martie (vineri), 30 aprilie (luni), 24 decembrie (luni) și 31 decembrie (luni) să fie considerate zile de odihnă.

Astfel, ziua de 8 martie, când este marcată Ziua Internațională a Femeii, în acest an cade într-o zi de joi. Potrivit legislației naționale, această zi este declarată zi liberă. Pentru a crea un conform tuturor bugetarilor, Guvernul a decis să ofere și a doua zi, vineri – 9 martie, drept zi liberă, în schimbul recuperării acesteia pe data de 3 martie. 

Cine are cel mai lung concediu de odihnă în Republica Moldova>>>

Potrivit aceluiași document, se propune ca zilele de 21 aprilie, 8 decembrie și 15 decembrie 2018 să fie zile de lucru. Toate aceste date cad în zi de sâmbătă. 

312
Tagurile:
zi de lucru, sâmbătă este zi lucrătoare, zi de odihnă, 8 martie, bugetari, Moldova, Guvern
Tematic
Bucurie pentru bugetari. În 2018 se vor odihni mai multe zile
Angajații din Moldova ar putea avea mai puține zile de odihnă
Săptămâna viitoare, bugetarii se vor odihni mai multe zile


Загрузка...