Avion, foto de arhivă

Noi reguli de călătorie pentru moldoveni, din 1 ianuarie 2018

1446
(reînnoit 16:21 01.01.2018)
Amatorii de călătorii trebuie să ţină cont de această schimbare care a intrat în vigoare de la începutul acestui an

CHIȘINĂU, 1 ian — Sputnik. Din 1 ianuarie 2018, cetățenii Republicii Moldova vor beneficia de regim simplificat de eliberare a vizelor pentru Japonia.

Conform regimului aplicabil cetăţenilor Republicii Moldova, vor beneficia de procedură simplificată la eliberarea vizelor pentru călătorii de scurtă şedere următoarele categorii de persoane: oameni de afaceri, de cultură sau din mediul academic.

De asemenea, în cazul cetăţenilor care se vor deplasa în Japonia cu scop turistic, urmează a fi exclusă obligativitatea deţinerii unei scrisori de garanţie.

Lupte în stil judo
© Sputnik / Алексей Даничев

Pentru informaţii suplimentare, cetățenii Republicii Moldova se pot adresa la Ambasada Japoniei la Chişinău, telefon +373 22 233 380, sau pe site-ul oficial al reprezentanţei diplomatice, la Direcţia afaceri consulare a MAE IE: +373 22 788 722 sau 0 800 90 990 (doar pentru apeluri din Republica Moldova) sau la Ambasada Republicii Moldova în Japonia: +81 03 5225 1622, email: consulat.tokyo@mfa.md.

Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Japonia au fost stabilite la 16 martie 1992. Japonia a recunoscut independenţa Republicii Moldova la 28 decembrie 1991. Din anul 2007, Republica Moldova a abolit unilateral regimul de vize pentru cetăţenii Japoniei.

1446
Tagurile:
călătorii de scurtă şedere, 1 ianuarie 2018, regim simplificat de vize, Japonia
Tematic
Donald Trump a provcat zâmbete ironice la palatul împăratului Japoniei
SMURD

Intervenție SMURD: Un bărbat implicat într-un accident a fost transportat la Chișinău

17
(reînnoit 10:21 04.08.2020)
Un bărbat care a fost implicat într-un accident rutier a fost transportat cu un echipaj SMURD de la Sângerei la Chișinău.

CHIȘINĂU, 4 iul - Sputnik. Un bărbat de 40 de ani a fost transportat cu un echipaj SMURD de la Sângerei la Chișinău. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, bărbatul a suportat mai multe traumatisme în urma unui accident rutier care s-a produs în raionul Sângerei. 

Pe parcursul zborului, acesta a primit îngrijirile necesare din partea medicilor și paramedicilor români.  Elicopterul SMURD Iași a aterizat pe stadionul Dinamo din municipiul Chișinău. De acolo a fost preluat de Serviciul Republican Aviasan și transportat la Institutul de Medicină Urgentă. 

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020, aceasta este a 11 operațiune aero-medicală transfontalieră realizată pentru cetățenii Republicii Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

17
Tagurile:
barbat, smurd, intervenție
Tematic
O nouă intervenție SMURD: Un bărbat a fost transportat cu elicopterul la Chișinău - Video


Загрузка...
Centrul COVID-19 Chișinău

Crește alarmant numărul copiilor infectați cu COVID-19: Măsurile întreprinse de autorități

58
Numărul copiilor infectați cu COVID-19 crește alarmant. Viorica Dumbrăveanu a dispus activarea paturilor suplimentare pentru aceștia.

CHIȘINĂU, 4 aug - Sputnik. În țara noastră se atestă o creștere alarmantă a numărului de copii infectați. Potrivit ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, la ședința Punctului Focal s-a discutat despre activarea paturilor suplimentare pentru copii.

”Atestăm o creștere a numărului de copii infectați, în acest context, astăzi am discutat cu colegii la ședința Punctului Focal privind activarea paturilor suplimentare pentru copii”, a scris Viorica Dumbrăveanu pe pagina de Facebook. 

Totodată, începând cu data de 3 august, pacienții infectați cu COVID-19, cu forme ușoare ale bolii, care întrunesc criteriile de spitalizare, sunt internați la Spitalul Raional Ialoveni. În acest sens, au fost activate 60 de paturi, iar până acum au fost internați 21de pacienți.

La Spitalul Clinic Municipal “Sfânta Treime”, a doua instituție medicală activată ieri, sunt internați pacienții în stare gravă și extrem de gravă, cu prezența maladiilor concomitente severe. Deja au fost internați 18 pacienți, în total fiind activate 180 de paturi, inclusiv 18 pentru terapie intensivă.

Toate acțiunile și măsurile sunt întreprinse în funcție de situația epidemiologică și pentru consolidarea sistemului de sănătate în lupta cu COVID-19. Viorica Dumbrăveanu a îndemnat populația să respecte măsurile de protecție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

58
Tagurile:
COVID-19, copii, creștere
Tematic
Voluntarii care au testat vaccinul împotriva COVID-19 au fost supuși examenului final


Загрузка...
Fotografia jurnalistului Iurie Smitiuka ”Insula Wrangel”

Au fost anunțați câștigătorul votului on-line al concursului fotografic ”Stenin”

0
(reînnoit 10:39 04.08.2020)
Câștigătorii concursului ”Andrei Stenin” vor fi anunțați în luna septembrie și tot atunci va fi inaugurată la Moscova expoziția laureaților.

CHIȘINĂU, 4 aug - Sputnik. Internauții au recunoscut drept cea mai bună lucrare din  cadrul concursului internațional ”Andrei Stenin”  fotografia „Insula Wrangel” realizată de jurnalistul din Primorie Iuri Smitiuk. Aceasta îi înfățișează, ”într-un habitaclu natural”,  pe cercetătorul și inspectorul rezervației cu același nume Pavel Kulemeev.

Insula Wrangel este cea mai nordică insulă-rezervație din zona arctică a Rusiei. Meridianul 180 al Oceanului Arctic împarte insula aproape în jumătate, datorită cărui fapt el se află și în emisferele vestică, și în cea estică ale globului pământesc. Vizitele în rezervația naturală de pe insula Wrangel sunt limitate, dar există aproximativ 10 trasee turistice pe timp de vară și toamnă. Prezența turiștilor este permisă aici numai atunci când sunt însoțiți de rangeri. Ei asigură securitatea turiștilor și, desigur, a animalelor care trăiesc pe insulă.

În septembrie, concursul ”Andrei Stenin” va anunța câștigătorii pe site-ul stenincontest.ru | stenincontest.com, în același timp, la Moscova se va deschide o expoziție a laureaților concursului. De asemenea, organizatorii concursului intenționează să înceapă tradiționalul road-show al câștigătorilor în orașele lumii înainte de sfârșitul anului.

Concursul internațional de fotojurnalism ”Andrei Stenin” este o competiție anuală organizat pentru tinerii jurnaliști care au între 18 și 33 de ani. În 2020, concursul a reunit peste 5 mii de lucrări din 75 de țări ale lumii. De la începutul competiției în 2014, fotografiile câștigătorilor au fost expuse la Moscova, Cape Town, Budapesta, Madrid, New Delhi, Milano, New York, Ankara, Buenos Aires și alte orașe din întreaga lume. Depunerea cererilor demarează anual pe 22 decembrie, de ziua fotoreporterului AIP ”Rossiya Segodnya” Andrei Stenin, care a murit în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu.

Concursul este sprijinit de partenerii: Agenția Intenațională de Presă și Radio Sputnik, Agenția de Presă Askanews, mediaholding Independent Media, Agenția de Presă Notimex, Ațenția de știri ANA, postul de televiziune și portalul RTShanghai United Media Group (SUMG), pagina web a ziarului China Daily, The Paper, rețeaua media Al Mayadeen, Agenția de presă Prensa Latina, Agenția News1, portalul DBW, portalul de știri Brasil247. În calitate de parteneri de breaslă concursul este sprijinit de: «National Geographic Россия», portalul Russian Photo, portalul Photo-study.ru, școala de fotografiw «Академия фотографии», Portalul de informații YOung JOurnalists, jurnalul FotoargentaКлуб фотожурналистики Нью-Дели, jurnalul Enfoque Visual, jurnalul LF Magazine, platforma-partener internațională — festivalul PhotON.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
online, Concursul „Andrei Stenin"
Tematic
SputnikPro s-a învrednicit de premiu IPRA Golden World Awards


Загрузка...