Primăria Chișinău

Fosta șefă a companiei Union Fenosa ar putea fi numită viceprimar de Chișinău

112
(reînnoit 10:56 31.10.2017)
Chestiunea se află prima pe ordinea de zi a Consiliului Municipal Chișinău, alături de Silvia Radu mai este propusă și candidatura unui consiler din partidul lui Iurie Leancă

CHIȘINĂU, 31 oct – Sputnik. Consiliul Municipal Chișinău (CMC) urmează să examineze astăzi, 31 octombrie, candidaturile pentru funcția de viceprimari ai municipiului Chișinău. 

Chestiunea se află prima pe ordinea de zi, care a fost modificată înainte de începutul ședinței CMC. 

Astfel, consilierii locali vor examina candidaturile lui Ruslan Codreanu, consilier PPEM, a Silviei Radu, fosta șefă la Gas Natural Fenosa, pentru funcția de viceprimar al Capitalei. Silvia Radu a candidat anul trecut și la funcția de președinte al Republicii Moldova. 

Potrivit Legii privind statutul municipiului Chișinău, Capitala are 4 viceprimari. Numărul de viceprimari poate fi mărit prin decizia Consiliului Municipal, adoptată cu votul majorității consilierilor aleși.

Viceprimarul este ales la propunerea primarului general prin decizia consiliului municipal, adoptată cu votul majorităţii consilierilor aleşi. În cazul în care proiectul de decizie privind alegerea în funcția de viceprimar a candidaturii propuse este exclus de pe ordinea de zi la 2 şedinţe consecutive de către consiliul municipal sau nu întruneşte numărul necesar de voturi la 2 şedinţe consecutive, primarul general numește viceprimarul prin dispoziție, care se aduce la cunoștința consiliului municipal.

Viceprimarul exercită atribuţiile stabilite de către primarul general şi poartă răspundere în conformitate cu legislaţia în vigoare. Viceprimarului i se pot aplica sancțiuni disciplinare prin dispoziția primarului general.

112
Tagurile:
Ruslan Codreanu, viceprimar, Primăria Chișinău, Silvia Radu, CMC
Tematic
A murit un fost viceprimar al municipiului Chișinău
Viceprimarul Nistor Grozavu, acuzat că a încălcat legislaţia


Загрузка...