bloc de locuit

Casele și apartamentele vor putea fi privatizate mai ușor

286
(reînnoit 17:06 29.10.2017)
Conform unui proiect de lege semnat de Ministerul Economiei și Infrastructurii, se propune acordarea dreptului de a privatiza cu titlu gratuit locuințele pentru mai multe categorii de persoane

CHIȘINĂU, 29 oct – Sputnik. Casele și apartamentele vor putea fi privatizate gratuit de mai multe categorii de persoane. Guvernul a decis să extindă lista beneficiarilor cu dreptul de a privatiza cu titlul gratuit locuințele.

Conform unui proiect de lege semnat de Ministerul Economiei și Infrastructurii, se propune acordarea dreptului de a privatiza cu titlu gratuit locuințele pentru familiile cu trei și mai mulți copii, în comparație cu cinci cât este în prezent. 

Autorul își motivează propunerea prin situația actuală din țară și anume numărul redus de familii în care se nasc cinci copii și mai mulți. 

Guvernul mai propune includerea în lista beneficiarilor pentru privatizarea gratuită a locuințelor a familiilor care au fost nevoiți să părăsească domiciliul din raioanele de este ale țării și nu au avut posibilitate să revină la locul de trai precedent. 

”Nu toate persoanele intern deplasate din raioanele de este ale țării dispun de statut de veteran de război, participant la lupte pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova”, explică Guvernul. 

Legea privatizării fondului de locuințe, adoptată în anul 1993, oferă dreptul de a privatiza gratuit locuințele pentru participanții la conflictul de pe Nistru și familiilor cu cinci copii și mai mulți. 

Proiectul urmează să fie discutat și adoptat în Parlament. 

286
Tagurile:
familii cu 3 copii și mai mult, privatizarea apartamentelor, locuințe
Tematic
Vești proaste pentru proprietarii de apartamente
În ce țară din UE se vând cele mai ieftine apartamente


Загрузка...