oameni în parc

Moldovenii din Franța sunt chemați acasă. Ce facilități le va acorda Guvernul

673
(reînnoit 15:40 06.10.2017)
Cetățenii Republicii Moldova care au locuit și au muncit în Franța vor primi suport de reintegrare la întoarcerea în țară

CHIȘINĂU, 4 oct – Sputnik. Cetățenii Republicii Moldova care au locuit și au muncit în Franța vor primi suport de reintegrare la întoarcerea în țară. Aceștia vor beneficia de ajutoare materiale și financiare pentru dezvoltarea unei afaceri, încadrarea în câmpul muncii precum și incluziunea socială. Un acord de colaborare a fost semnat între Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Oficiul pentru Imigrare și Integrare al Republicii Franceze. 

„Acordul va stimula reîntoarcerea voluntară a cetățenilor noștri și va contribui la promovarea unor practici similare cu alte state”, a declarat viceministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Anastasia Oceretnîi

Acordul prevede susținerea cetățenilor Republicii Moldova reîntorși din Franța prin ajutor pentru reintegrarea socială, care include suportul oferit beneficiarilor şi familiilor acestora pentru o perioadă de maxim 6 luni și finanțarea primelor cheltuieli în scopul reintegrării familiei. De asemenea, va fi acordat un ajutor pentru reintegrarea în câmpul muncii și ajutor pentru inițierea unei afaceri.

În domeniul migrației de muncă, Republica Moldova a semnat acorduri bilaterale cu Federația Rusă, Ucraina, Republica Belarus, Azerbaidjan, Italia și Israel.

673
Tagurile:
susținere financiară, Franța, cetățeni moldoveni, migranți, Moldova
Tematic
Președintele Republicii Moldova, despre revenirea acasă a muncitorilor migranți
Moldova ar putea deveni un traseu de alternativă pentru migranții spre UE


Загрузка...