Vama

Decizie de ultimă oră. Șefii de la Vamă vor efectua controlul vamal

175
(reînnoit 14:29 27.07.2017)
A fost dispusă revizuirea fișelor de post pentru angajații cu funcții de conducere din cadrul posturilor vamale și completarea acestora cu noi atribuții.

CHIȘINĂU, 27 iul – Sputnik. Șefii posturilor vamale și adjuncții acestora vor fi obligați să efectueze controlul vamal în cazul atestării unui flux sporit în vamă. La această decizie s-a ajuns în cadrul ședinței comune a șefilor Serviciului Vamal, Poliției de Frontieră și Ministerului Transporturilor. 

Conform modificărilor preconizate, în cazul atestării unui flux sporit, controlul vamal va fi efectuat inclusiv de către șefii posturilor vamale și adjuncții acestora. În acest sens, a fost dispusă revizuirea fișelor de post pentru angajații cu funcții de conducere din cadrul posturilor vamale și completarea acestora cu noi atribuții.

În rezultatul analizei efectuate au fost identificate o serie de măsuri care ar contribui la accelerarea traficului transfrontalier. Printre cele mai importante acțiuni propuse se numără  modificarea metodologiei de interacțiune dintre autoritățile cu atribuții la frontieră, sincronizarea numărului de personal, optimizarea procedurii de documentare a fraudelor depistate și revizuirea unor competențe.

Fraudele vamale depistate de către inspectorii din prima linie urmează a fi preluate de către specialiști din cadrul subdiviziunilor specializate, care vor fi prezenți în post în regim 24/7, astfel încât să fie exclus riscul tergiversării controlului vamal din cauza că inspectorul de pe pistă este implicat în documentarea fraudei consemnate.

De asemenea, în contextul amendamentelor propuse la proiectul Politicii fiscal-vamale pentru anul 2018 privind preluarea de către Poliția de Frontieră a competențelor de verificare a Carnetului INTERBUS, Carnetului Foii de Parcurs și a confirmării achitării vinietei (la ieșirea din țară), părțile au convenit să fie creat un grup de lucru, constituit din reprezentanți ai Serviciului Vamal, Poliției de Frontieră, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor și IGP. Acesta va monitoriza procesul de transmitere a competențelor specificate, precum și va asigura asistența metodologică și tehnică necesară.

 

 

175
Tagurile:
flux sporit în punctele de trecere a frontierei, control vamal, Poliția de frontieră, vamă, Moldova
Tematic
Cum putem evita cozile din vamă în perioada estivală
Un vameș a fost suspendat din funcție. Vezi ce a făcut
Ce au făcut vameșii din Moldova cu aproape 5 tone de carne de porc
Vama Palanca

Dacă vii din aceste țări, va trebui stai în carantină: Lista a fost actualizată

377
(reînnoit 15:36 15.01.2021)
Autoritățile din sănătate au actualizat lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare persoanelor ce intră în Republica Moldova. Modificările vor intra în vigoare de luni, 18 ianuarie, și vor fi valabile timp de două săptămâni.

CHIȘINĂU 15 ian - Sputnik. Ministerul Sănătății anunță lista actualizată a statelor pentru care se impune regim de autorizolare persoanelor care intră în Moldova. Astfel, din listă a fost scoasă Croația, Danemarca și Luxemburg. Acest lucru înseamnă că, din data de 18 ianuarie, cei care se vor întoarce din aceste țări nu vor mai fi nevoiți să stea în carantină timp de 14 zile. 

Totodată, au foat adăugate alte state, pentru care se va impune autoizolarea pentru două săptămâni. Este vorba despre Irlanda, Malta și Spania. 

Lista statelor pentru care se impune regimul de carantină la intrarea în Republica Moldova
Lista statelor pentru care se impune regimul de carantină la intrarea în Republica Moldova

Amintim că lista se actualizează o dată la 14 zile. Indicatorul pentru includerea în listă a statelor pentru care se impune regimul de autorizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă incidența cazurilor de infecție cu COVID-19 mai mare sau egal cu 411 cazuri la 100.000 populație.

Totodată, Ministerul Sănătății menționează că fișa epidemiologică se îndeplinește obligatoriu de către persoanele care intră pe teritoriul Republicii Moldova venite din statele pentru care se impune regimul de carantină.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

377
Tagurile:
Ministerul Sănătății, COVID-19, pandemie, Republica Moldova, carantină, Lista


Загрузка...
Poliție

Accident teribil la Cahul: Un mort și doi răniți - șoferul a fugit de la fața locului

78
O femeie în vârstă de 35 de ani a murit, iar un bărbat de 33 de ani și un minor de opt ani au ajuns la spital în urma unui cumplit accident. Șoferul care s-ar face vinovat a fugit de la fața loculuii, dar a fost reținut de oamenii legii la scurt timp.

CHIȘINĂU 15 ian - Sputnik. Joi, în jurul orei 22:20, poliția a fost anunțată de producerea unui accident pe drumul care leagă orașul Cahul de satul Lebedenco. 

Potrivit oamenilor legii, un automobil s-a răsturnat pe șosea, după ce șoferul a pierdut controlul volanului. Conducătorul mașinii, un bărbat de 28 de ani, avea în calitate de pasageri o femeie, un bărbat și un copil.

În urma accidentului, femeia în vârstă de 35 de ani s-a stins din viață, iar celălalt pasager și copilul au fost transportați de urgență la Spitalul raional din Cahul.

Șoferul automobilului avariat a părăsit locul accidentului, dar la scurt timp a fost găsit de polițiști și a fost reținut pentru 72 de ore. În urma alcooltestului ce i-a fost efectuat, în aerul expirat s-a constatat 0,76 mg/l de alcool, ceea ce depășește de cinci ori norma admisibilă. În acest caz a fost pornit un dosar penal. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

78
Tagurile:
stare de ebrietate, poliție, o femeie a murit, Cahul, accident
Tematic
Accident grav la Cantemir: A fost necesară descarcerarea șoferului
Tragedie pe șosea! Accident cu doi morți la Drochia


Загрузка...
Activitatea SAMU Botanica

Un tânăr a căzut în gol în timp ce se filma pe tik-tok

0
Un tânăr de 18 ani a fost transportat la spital după ce a căzut în gol dintr-un centru comercial din Capitală, în timp ce se filma cu telefonul.

CHIȘINĂU, 15 ian - Sputnik. Caz tragic într-un centru comercial din Chișinău. Un tânăr a căzut de la înălțime. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati.

Potrivit informațiilor, totul s-a întâmplat la ora 14:40 la mall-ul de pe strada Arborilor din Capitală. Tânărul de 22 ani a căzut de la șapte metri înălțime în timp ce se filma cu telefonul. 

„La fața locului imediat s-au deplasat angajații Inspectoratului de Poliție ai sectorului Centru, pentru documentare și stabilirea tuturor circumstanțelor”, a precizat Stati.

Tânărul a fost preluat de o ambulanță și transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Polițiștii care au efectuat cercetări la fața locului au stabilit ca el se afla în incinta centrului comercial împreună cu niște prieteni, care au comuncat că acesta a vrut să facă un filmuleț pentru tik-tok. Pe balustrada escalatorului tânărul și-a pierdut echilibrul și a căzut. Cazul este documentat în continuare de către angajații poliției.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
a căzut de la geam, căzut în gol


Загрузка...