Conducător auto, șoferință

Șoferii moldoveni, uimiți când au aflat cât vor costa de miercuri carburanții

2478
(reînnoit 17:16 13.06.2017)
Mai multor șoferi moldoveni nu le-a venit să creadă atunci când au aflat ce decizie a luat ANRE cu privire la prețul benzinei și motorinei

CHIȘINĂU, 13 iun — Sputnik. Conducătorii auto din Moldova au avut parte de o veste plăcută din partea ANRE, care a decis să reducă prețul plafon la benzină și motorină.

Începând de miercuri, benzina de marca A-95 se va ieftini de la 17,14 lei până la 16,57 lei, iar motorina va costa 13,96 lei, față de tariful actual de 14,69 lei.

Extragerea petrolului
© Sputnik / Виталий Тимкив

Potrivit noii metodologii, ANRE calculează la fiecare 14 zile calendaristice, în funcție de cotațiile Platts și Argus din perioada precedentă, prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat și le publică pe pagina sa web.

În aceeași zi, toți operatorii de pe piața produselor petroliere vor stabili, pornind de la prețurile plafon calculate de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor respective, le vor publica pe pagina web și le vor afișa pe panourile informative de la stațiile de alimentare. Nici o companie de profil nu poate majora prețurile de sine stătător. Cei care încalcă regula sunt pasibili de sancțiuni dure, inclusiv retragerea licenței. Potrivit raportului ANRE, în primul trimestru al acestui an RM a importat 77 de mii 481,8 tone de carburanți, ceea ce constituie cu 14,2% mai mult comparativ cu indicatorii din anul precedent. Totodată, țara a achiziționat 241 de mii 800,8 tone de motorină (+15,5% pe an).

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

2478
Tagurile:
JPG, Micșorare, Benzină, Ieftinire, Motorină, carburanţi, Tarife, ANRE
Tematic
Ca la noi la nimeni: cauza care provoacă creșterea prețurilor la carburanți
O veste bună şi alta nu prea: ANRE a stabilit noi preţuri la carburanţi
ANRE a majorat preţul la carburanţi


Загрузка...