reținerea lui Dorin Chirtoacă

Mihai Ghimpu l-a vizitat pe Dorin Chirtoacă la domiciliu - VIDEO

812
(reînnoit 11:38 30.05.2017)
Primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, nu are dreptul să discute cu nicio persoană în următoarele patru săptămâni, cu excepția avocatului.

CHIȘINĂU, 30 mai – Sputnik. Liderul PL, Mihai Ghimpu, l-a vizitat la domiciliu, în seara zilei de luni, pe primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, care se află în arest la domiciliu. 

Ghimpu a fost surprins de activistul Andrei Donică în timp ce a venit cu mașina personală cu numerele de înmatriculare C PL 001 pe strada Milescu Spătaru, unde se află locuința lui Chirtoacă. Liberalul, care este și unchiul lui Chirtoacă, a intrat în casa edilului puțin după ora 21.00.

Boooommmmbbbbaaaaa!!!!!!!! Video 5 DISTRIBUIM!!!!!!! Va prezint probe video care demonstrează ca Dorin Chirtoaca a primit in apartamentul sau, unde este in arest la domiciliu, contrar legii a primit in apartament pe liderul PL, Mihai Ghimpu, care de fapt a coordonat toate combinațiile si schemele din Primaria mun. Chisinau!!! Rog public organele competente in frunte cu procurorul general, Harujin, sa facă ce prevede legea in acest caz, pentru ca lui Dorin Chirtoaca sa-i fie schimbată măsura preventivă din arest la domiciliu in arest in Penitenciarul 13!!! VIDEO 5

Posted by Andrei Donică on 29 Mai 2017

Vizita a durat mai mult de o oră. La ieșire, Ghimpu a fost întrebat ce a discutat cu Dorin Chirtoacă și de ce a încălcat legislația în vigoare, care nu-i permite edilului să discute și să se întâlnească cu alte persoane, decât cu cele cu care locuiește în același apartament. 

Mihai Ghimpu a preferat să tacă. Acesta a urcat în mașină și a plecat. 

Edilul a fost plasat, pe 26 mai, în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile, fiind suspectat de procurorii Anticorupție de trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată.  

Chirtoacă nu are dreptul în arest la domiciliu să primească vizite, nici chiar a părinților, fratelui, fostei soții sau iubitei, decât pe cele ale avocaților. Potrivit legislației, cetățeanului care se află în arest la domiciliu îi este interzisă comunicarea cu anumite persoane şi primirea pe cineva în locuinţa sa. Excepție pot face doar persoanele cu care locuiește învinuitul. 

Abstinență totală pentru Dorin Chirtoacă timp de 30 de zile >>>

Codul de Procedură Penală prevede că arestarea la domiciliu constă în izolarea învinuitului de societate în locuinţa acestuia, cu stabilirea anumitor restricţii. Arestarea la domiciliu este însoţită de una sau mai multe din următoarele restricţii: interzicerea de a ieşi din locuinţă; limitarea convorbirilor telefonice, recepţionării şi expedierii trimiterilor poştale şi utilizării altor mijloace de comunicare; interzicerea comunicării cu anumite persoane şi primirea pe cineva în locuinţa sa. 

Persoana arestată la domiciliu poate fi supusă obligaţiilor de a menţine în stare de funcţionare mijloacele electronice de control şi de a le purta permanent; de a răspunde la semnalele de control sau de a emite semnale telefonice de control, de a se prezenta personal la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată la timpul fixat. În caz de nerespectare de către învinuit a restricţiilor şi obligaţiilor stabilite de către judecătorul de instrucţie sau instanţă, arestarea la domiciliu poate fi înlocuită cu arestarea preventivă de către instanţa de judecată din oficiu sau la demersul procurorului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

812
Tagurile:
vizita la domiciliu, Mihai Ghimpu, Dorin Chirtoacă, Moldova, arest la domiciliu
Тема:
Chirtoacă, pe mâna justiției (43)
Tematic
Chirtoacă, reținut în dosarul parcărilor. Urma să primească un bonus de 13%
Dorin Chirtoacă a fost trădat de Nistor Grozavu, iată ce spun procurorii
BPDS “Fulger”

La nuntă, nimeni nu a riscat fure mireasa - istoria unui cuplu din brigada „Fulger”

211
(reînnoit 12:43 05.12.2020)
Au câte 30 de ani şi o pasiune comună – armele. Sunt non-stop împreună, atât acasă, cât şi la muncă. Este istoria unui cuplu care activează în cadrul brigăzii „Fulger”. Cei doi au povestit pentru Sputnik Moldova cum o istorie banală s-a transformat într-o căsătorie.  

CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. În faţa conducerii, cei doi „mascaţi” de la „Fulger” au luat poziţia de drepţi. Lucrurile s-au schimbat în momentul în care a început interviul. S-au relaxat, semn că există şi o altă latură umană în cadrul forţelor speciale. După 30 de minute de discuţii a fost clar - în această familie egalitatea de gen este respectată, altfel, spun ei, „ne întânim în ringul de box”. Din motive de securitate, nu vom dezvălui numele acestora.

Aparatul de cafea – locul primei întâlniri

Întrebarea „cum s-au întâlni pentru prima dată” i-a făcut să zâmbească pe ambii.

„În 2019, înaintea unei aplicaţii demonstrative, ne-am ciocnit cap de cap lângă aparatul de cafea de pe hol. După care am început a discuta, iar apoi au urmat antrenamente de lupte comune. Nici prin cap să-mi treacă faptul că o să ne căsătorim”, povesteşte soţia.

Soţul a susţinut ideea partenerei, „nici prin cap să-mi treacă atunci că o să ajungem împreună”, spune el.

Totuşi, ea l-a cucerit, afirmă el: „Nu aveam gânduri de căsătorie şi mai ales nu m-am gandit că ar putea fi cineva din cadrul Brigăzii „Fulger””.

După acea „ciocnire” au urmat aplicaţiile propriu-zise. Soţia povesteşte că în timpul acestora, colegul pe atunci a susţinut-o, pentru că, spune ea, erau „la prima experinţă.”

Au urmat antrenamente comune la sala de forţă şi chiar în ringul de box.

BPDS “Fulger”
© Photo : BPDS “Fulger”
BPDS “Fulger”

Până a ajunge împreună însă, parcusul acestora a fost diferit, cu o singură excepţtie, ambii şi-au dorit din adolescenţă să facă parte din forţele speciale ale poliţiei.

Ea de la INP, el – direct la „Fulger”

Soţia ne-a povestit că şi-a dorit de mică să ajungă poliţist. Pentru prima dată a încercat să vină în rândurile „mascaţilor” încă în anul 2014. Pe atunci însă regulamentul nu prevedea încadrarea femeilor într-o asemenea structură.

Prin urmare, ea şi-a continuat activitatea în cadrul Inspectoratului Naţional de Patrulare. După o pauză, în 2019, din nou şi-a încercat norocul, iar de această dată cu succes. A fost acceptată în cadrul Brigăzii cu Destinaţie Specială „Fulger”.

„În momentul actual sunt în detaşamentul de luptă”, spune ea.

Soţul afirmă că a ajuns din start la „Fulger”, în anul 2015. „A fost un vis din copilărie”, povesteşte acesta. Părinţii lui au acceptat fără ezitare alegerea fiului, în cazul ei însă familia, în special mama, a avut rezerve, doar că, nimic nu a oprit-o din a îmbrăca vesta antiglonţ.

O istorie pe care şi-o amintesc cu zâmbetul pe buze a avut loc după un antrenament comun. Soţia s-a ales cu câteva vânătăi şi vertebre traumatizate.

„A fost amuzant să explicăm medicului că traumatismele sunt din cauza antrenamentelor, chiar dacă noi suntem soţ şi soţie”, îşi aminteştea ea.

Nu s-au găsit curajoși ca să fure mireasa

Nunta celor doi a fost una modestă, dar cu respectarea tradiţiilor moldoveneşti. După cum știm, una dintre cele mai importante tradiții presupune furatul miresei. Doar că, în acest caz, nu a fost să fie.

„Nimeni nu a riscat să fure mireasa, pentru că ştiau de unde sunt nuntaşii”, spune soţul.

Viaţa de zi cu zi a celor doi este una obişnuită. Ies din casă împreună, iar la intrarea în sediul brigăzii fiecare îşi vede de activitatea sa.

Ea, de exemplu, nu participă la reţineri, pentru că este prea periculos. În schimb, se află în prima linie atunci când vine vorba despre protestele în masă din Chişinău.

El – la fel, este printre acei poliţişti care intervin în cazul unor violenţe stradale.

Ambii înţeleg riscul meseriei, dar nu renunţă.

„La bucătorie, în schimb, ea este şefa”, spune soţul mândru.

BPDS „Fulger” marchează astăzi 29 de ani de la fondare

Brigara de Poliţie cu Destinaţie Specială „Fulger” din cadrul căreia fac parte cei doi, marchează astăzi ziua profesională.

Efectivul Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială “Fulger”
© Photo : BPDS “Fulger”
Efectivul Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială “Fulger”

Efectivul acestei diviziuni este unul de elită al Ministerului de Interne moldovenesc. Ei sunt cei care participă la reţinerile interlopilor, infractorilor deosebit de periculoşi, dar şi în cazul manifestaţiilor violente.

În acest an, brigada împlinește 29 de ani de la fondare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

211
Tagurile:
brigada fulger, cuplu, Istorie
Tematic
O zi obișnuită din viața unui polițist de patrulare


Загрузка...
Marian Stârcea

Concerte pentru deținuți în prag de sărbători - detalii

20
(reînnoit 10:34 05.12.2020)
De câțiva ani, în preajma sărbătorilor de iarnă, unii artiști din țara noastră prezintă concerte pentru deținuții din penitenciare. Compozitorul Marian Stârcea spune că în acest an organizarea spectacolelor va fi mai anevoioasă.
Concerte pentru deținuți, în prag de sărbători - detalii

Deja de mai mulți ani interpreții din Republica Moldova urcă pe scenele improvizate din penitenciare pentru a prezenta deținuților melodii de suflet și a readuce zâmbetul pe chipurile celor de după gratii. Oamenii de artă sunt convinși că muzica are un impact pozitiv asupra comprotamentului și stării deținuților.

"Muzica este arta cea mai puternică care atinge strunele sufletului, te face mai bun, mai sensibil, te ajută să înțelegi greșelile din trecut, contribuie la o schimbare spre bine. Noi trebuie să ajutăm acești oameni așa cum putem", a declarat pentru Sputnik compozitorul și directorul artistic al Filarmonicii Naţionale, Marian Stârcea.

Mai mult, compozitorul susține că anume la penitenciare asrtiștii au parte de spectatori cu adevărat dornici de artă, acesta fiind cel mai adevărat și sincer public. În acest an, din cauza pandemiei, organizarea unor asemenea concerte va fi mult mai dificilă. 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

20
Tagurile:
deținuți, concerte
Tematic
O decizie ce-i vizează pe deținuți: Ce propune Nagacevschi


Загрузка...
Monumentul Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt

VIDEO: Monumentul lui Ștefan cel Mare poartă mască de protecție

59
Pe monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Chișinăului a fost aplicată o mască de protecție în această dimineață. Pe aceasta era imprimată abrevierea denumirii unui partid politic.

CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Chișinăului purta în această dimineață mască de protecție cu însemnul Partidului Acasă Construim Europa. În fruntea acestei formațiuni politice se află fostul șef adjunct al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență Gheorghe Cavcaliuc.

Acesta a scris pe pagina sa de Facebook că în acest mod a vrut să atragă atenția asupra faptului că este necesară respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19 și a spus că, în opinia sa, guvernarea nu a gestionat așa cum s-ar cuveni criza pandemică.

La scurt timp, serviciile specializate au intervenit la fața locului și au scos masca de protecție de pe monumentul lui Ștefan cel Mare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

59
Tagurile:
mască, Ștefan cel Mare, monument
Tematic
FOTO: Un bust al domnitorul ''Ștefan cel Mare și Sfânt'' a fost inaugurat la IGSU


Загрузка...