automobil Ghimpu

Mihai Ghimpu riscă rămână fără permis de conducere

235
(reînnoit 17:53 18.05.2017)
Liderul Partidului Liberal din Moldova a trecut peste bordură, iar imunitatea de deputat nu-l va salva

CHIȘINĂU, 18 mai – Sputnik. Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, riscă amendă de la 150 la 300 de lei și două puncte de penalizare. Acesta a fost surprins, joi, cum și-a parcat mașina personală pe trotuar, în fața unui muzeu din Capitală. 

Automobilul lui Mihai Ghimpu parcat neregulamentar pe str. 31 august 1989 din Chișinău
© Facebook / Stanley Vartanian
Automobilul lui Mihai Ghimpu parcat neregulamentar pe str. 31 august 1989 din Chișinău

Automobilul de lux, cu numerele de înmatriculare C PL 001, a fost parcat pe trotuarul de pe strada 31 August 1989, la intersecție cu strada M. Bănulescu-Bodoni.

Un martor ocular a expediat fotografia cu mașina lui Ghimpu parcată neregulamentar pe adresa Poliției de patrulare. Oamenii legii au declarat că vor investiga toate circumstanțele incidentului.

Nu este pentru prima dată când Mihai Ghimpu încalcă regulile de circulaţie rutieră. Acesta a mai fost surprins cum parchează pe trotuar, împiedicând astfel deplasarea pietonilor.

Автомобиль Михая Гимпу
© Facebook / Stanley Vartanyan
Автомобиль Михая Гимпу

Altă dată, liberalul numărul unu din Moldova a fost filmat de o cameră de bord cum virează la stânga fără a semnaliza. Maşina de lux cu numere de înmatriculare C PL 001, care îi aparţine lui Ghimpu, circula pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt. Ajungând în Piaţa Marii Adunări Naţionale, aceasta a virat pe strada Puşkin fără a semnaliza. Cazul a fost înregistrat de camera de bord a unui autovehicul care circula în spatele Mercedes-ului lui Mihai Ghimpu.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

235
Tagurile:
liderul PL, parcare neregulamentară, Mihai Ghimpu, permis de conducere, Moldova
Tematic
Ghimpu își vinde mașina de lux cu tot cu numărul de înregistrare C PL 001
Mașina soției primarului Chirtoacă, luată de apă ieri seara în timpul inundației
Nicolae Ciobanu

Preot ortodox, despre cimitirile din Moldova: Este dureros ...

10
(reînnoit 17:34 24.11.2020)
Cazurile de vandalism în cimitirele din Republica Moldova sunt întâlnite tot mai frecvent. Autoritățile își propun să înăsprească sancțiunile pentru profanarea mormintelor. Iată ce părere au preoții ortodocși cu referire la acest subiect.
Preot ortodox, despre cimitirile din Moldova: Este dureros ...

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", părintele Nicolae Ciobanu, parohul Bisericii „Arhanghelul Mihail din satul Cruglic, raionul Criuleni, și-a exprimat îngrijorarea față de felul în care au ajuns cimitirele din țara noastră din cauza actelor de vandalism ce continuă să persiste.

"Cimitirul este locul de odihnă a părinților și strămoșilor noștri. Profanarea este atunci când batjocorim mormintele, lăsăm mesaje urâte. Chiar și faptul că lăsăm mormintele neîngrijite ar putea fi considerat un păcat, după părerea mea. Cimitirele au ajuns într-un dezastru total – un lucru foarte dureros și neplăcut", a declarat pentru Sputnik preotul ortodox.

Mai mult, Nicolae Ciobanu susține că amenzile pentru cei care comit acte de vandalism în cimitire trebuie să fie cât mai aspre. Totodată, părintele a venit cu un mesaj către întreaga societate: "aveți grijă de morminte nu doar în ajunul Paștelui Blajinilor, ci pe parcursul întregului an. Amintiți-vă și rugați-vă pentru cei adormiți în fiecare zi".

De menționat este că Comisia Juridică, Numiri și Imunități va propune plenului Parlamentului un proiect de modificarea a Codului Penal și Codului Contravențional, care se referă la actele de vandalism și profanare a mormintelor, iar făptașii ar putea să stea și după gratii pentru comiterea acestei infracțiuni.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

10
Tagurile:
profanarea mormintelor, morminte, profanare, vandalism, cimitire


Загрузка...
Pavel Filip

De ce Pavel Filip se grăbește să-i critice pe Igor Dodon și Ion Chicu

300
(reînnoit 13:24 24.11.2020)
Președintele Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, a ținut astăzi un briefing de presă în care a venit cu critici clare la adresa actualei guvernări a Partidului Socialiștilor, a președintelui în exercițiu, Igor Dodon, și a Guvernului în frunte cu Ion Chicu.

CHIȘINĂU, 24 nov - Sputnik. Pavel Filip și-a început discursul în fața camerelor de luat vederi cu constatarea că oamenii nu respectă restricțiile impuse de autorități pe timp de pandemie și că acțiunile întreprinse de acestea sunt absolut ineficiente, de unde și numărul mare de infectați în fiecare zi.

"Este adevărat că oamenii nu respectă restricțiile, dar e la fel e adevărat că oamenii nu pot respecta restricții pe care nu le cunosc. Oamenii nu pot respecta regulile dacă cei care le încalcă, fie ei și demnitari de stat, nu sunt sancționați", a declarat Pavel Filip.

O aluzie cât se poate de clară la nunta fiului premierului Ion Chicu, jucată la o celebră vinărie din Codrii Moldovei, pe 28 august, în pofida restricțiilor aflate în vigoare atunci, dar și acum.

O altă chestiune pe care le-o impută democraților foștilor colegi de guvernare este mitingul organizat de socialiști în susținerea lui Igor Dodon în vinerea de dinaintea turului doi al alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie.

Și anume Pavel Filip a cerut ca poliția și forțele de ordine să asigure respectarea acestor restricțiilor pe timp de pandemie.

"În tot orașul nu am văzut niciun polițist care să sancționeze pe cineva pentru că nu poartă mască, nu respectă distanța sau pentru că organizează mitinguri și adunări. Legea e lege și trebuie respectată de toți, inclusiv de demnitari", a declarat Pavel Filip.

Este evident că Partidul Democrat din Moldova se grăbește să se distanțeze Partidul Socialiștilor, cu care a coguvernat aproape un an, și de președintele în exercițiu, Igor Dodon, proces pe care l-a demarat imediat după turul întâi al alegerilor prezidențiale, când s-a văzut că Dodon ar putea să piardă alegerile în fața lui Sandu.

Este interesant să observăm că democrații îi critică acum pe socialiști, când nu mai fac parte din majoritatea parlamentară, inclusiv pentru păcate săvârșite în perioada în care guvernau împreună.

Și aceste critici se vor înteți cu atât mai mult, cu cât va crește șansa anunțării alegerilor parlamentare anticipate. PDM s-a retras de la guvernare pentru că are speranța că, făcând opoziție, ar avea mai mari șanse să intre din nou în Parlament, deși sondajele nu-i dau nicio șansă nici în cazul alegerilor parlamentare ordinare, nici a celor anticipate.

îFii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

300
Tagurile:
Igor Dodon, Ion Chicu, Pavel Filip, Partidul Democrat


Загрузка...