Mihai Ghimpu

Dragostea ascunsă a lui Mihai Ghimpu. Idila liderului liberal

1205
(reînnoit 13:42 14.05.2017)
Liberalul numărul unu din Moldova s-a dat de gol, la cei 65 de ani ai săi s-a îndrăgostit lulea

CHIȘINĂU, 14 mai – Sputnik. Liderul Partidului Liberal din Moldova, Mihai Ghimpu, s-a îndrăgostit. Liberalul numărul unu are o afecțiune aparte pentru flori, lucru confirmat de fotografiile cu flori pe care le postează aproape zilnic pe pagina sa de socializare.

”Nu mor florile când vor furtunile”, ”Dacă vrei să stai copăcel, fii frate cu stânjenel”, ”Singura suflare, care doar te bucură și nu te întristează niciodată, este floarea”. Acestea sunt mesajele care însoțesc fotografiile pe care le postează liderul liberal. 

În cele mai multe poze făcute de Ghimpu apar lalelele. Psihologii caracterizează persoanele care adoră lalelele ca unele primăvăratice, dar cu o personalitate uşor vulnerabilă. Acestea sunt sensibile și dificile, pot fi supărate cu uşurinţă. Potrivit lor, pentru a-i putea fi mai mult în preajmă sau pentru a putea conviețui cu o astfel de persoană e nevoie de multă răbdare și tact.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

1205
Tagurile:
liderul PL, dragoste, flori, Mihai Ghimpu, Moldova
Tematic
Mihai Ghimpu vrea ca toți să plece din Partidul Liberal
Prăpăd în partidul lui Mihai Ghimpu - au plecat doi deputați
Sovietul Suprem al nerecunoscutei RMN

Transnistria a răspuns la apelul lui Sandu de a retrage forțele de menținere a păcii

51
(reînnoit 11:59 02.12.2020)
Într-un interviu acordat ”Gazetei Parlamentare”, liderul transnistrean Vadim Krasnoselski s-a referit și la recentele declarații ale președintelui nou ales al Moldovei.

CHIȘINĂU, 2 dec - Sputnik. Liderul transnistrean Vadim Krasnoselski, a declarat în interviul pentru ”Gazeta Parlamentară” că Chișinăul încearcă iarăși să abordeze problema artificială a ”retragerii trupelor” din regiune.

Krasnoselski consideră că astfel de declarații sunt politizate și vizează deplasarea accentului de pe agenda reală a dialogului dintre Chișinău și Tiraspol.

Președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a pronunțat luni pentru retragerea de pe teritoriul regiunii transnistrene a Grupului Operativ de Trupe Ruse care asigură paza depozitelor de arme, precum și lichidarea acestor armamente în general. Ea a sugerat că, în locul trupelor ruse de menținere a păcii, în regiune ar trebui să existe observatori civili care să activeze sub egida OSCE.

”Deocamdată nu există temeiuri juridice și condiții prealabile pentru a efectua o schimbare în formatul actual al operațiunii de menținere a păcii”, a declarat interlocutorul publicației.

Potrivit acestuia, în Transnistria, sunt obișnuiți cu declarațiile răsunătoare ale politicienilor moldoveni, care ”nu se deranjează să aprofundeze conținutul problemelor serioase”. El a cerut Chișinăului să dea dovadă de mai multă responsabilitate și chibzuință în expunerea poziției sale.

Transnistria, unde 60 la sută dintre locuitori sunt ruși și ucraineni, a încercat să se separe de Moldova încă înainte de prăbușirea URSS, temându-se că țara se va uni cu România, pe valul naționalismului. În 1992, după o tentativă eșuată a autorităților moldovenești de a rezolva problema prin intermediul forței, Transnistria a devinit un teritoriu practic necontrolat de Chișinău.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

51
Tagurile:
Maia Sandu, declarație, Krasnoseliski, Transnistria
Tematic
Lavrov a comentat solicitarea lui Sandu privind retragerea trupelor ruse din Transnistria
Dodon: Declarațiile lui Sandu despre Transnistria sunt periculoase


Загрузка...
Inaugurarea pomului de Crăciun

Atmosferă feerică în inima Chișinăului: A fost inaugurat pomul de Crăciun

108
Atmosfera sărbătorilor de iarnă poate fi simțită deja și în Capitala Republicii Moldova. Mii de liminițe s-au aprins în această seară în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”. În acest an, pomul de Crăciun a fost inaugurat cu mai puțin fast. 

CHIȘINĂU 1 dec - Sputnik. COVID-19 nu a reușit să ne lipsească de principalul pom de Crăciun al țării. Autoritățile locale au ajuns la concluzia că, în pofida pandemiei, oamenii trebuie să se poată bucura de atmosfera feerică a sărbătorilor de iarnă, care sunt atât de așteptate de toată lumea.

Astfel, prima zi de iarnă a început cu inaugurarea pomului de Crăciun din Scuarul Catedralei. Evenimentul a început la ora 17:30. 

Столица приоделась к зимним праздникам
© Sputnik / Anatolii Kiriak
În Scuarul Catedralei a fost inaugurat pomul de Crăciun

Totuși, din cauza restricțiilor, inaugurarea din acest an a fost diferită de evenimentele similare din anii precedenți. Puțini oameni s-au avântat să vadă bradul împodobit din centrul Capitalei. Dacă în ceilalți ani la eveniment se adunau sute de oameni dornici să vadă pomul și să facă fotografii, atunci în acest an tabloul e cu totul altul. Cei prezenți au venit cu familia și au încercat să păstreze distanța socială. Lânga brad nu s-a instalat nici scena tradițională, unde an de an la inaugurare evoluau copii, dar și artiști. 

Înainte de aprinderea luminițelor de pe pomul de Crăciun, edilul-șef al Capitalei a venit cu un mesaj de felicitare. De această dată, primarul nu a ieșit în mulțime, ci a înregistrat un video în care le-a urat tuturor multă sănătate și i-a îndemnat pe oameni să fie mult mai responsabili în ceea ce ține respectarea măsurilor de protecție împotriva noului virus. 

„Vreau să știți că în fiecare sector al Capitalei avem amenajate diferite instalații, pom de Crăciun, așa ca atmosfera sărbătorilor să fie cât mai aproape de fiecare. A fost un an complicat, a fost un an deosebit, un an în care am trecut prin diferite greutăți împreună și eu sunt sigur că vom reuși să le trecem și în viitor. Vreau să vă urez fiecărui în primul rând, în noul an, multă sănătate, bunăstare, belșug în casele dumneavoastră, bucurie de la cei dragi și haideți împreună să fim responsabili, să avem grijă și de medicii noștri care luptă și sunt la limită”, a menționat primarul Capitalei, Ion Ceban. 

După discursul primarului, a început numărătoarea inversă, iar toți oamenii au așteptat cu nerăbdare aprinderea luminițelor de pe brad. 

„5,4,3,2,1. Start! Ce vedeți, ce trebuie să vedeți, sărbătorile de iarnă au venit”, a răsunat în Scuarul Catedralei. 

Copiii au fost cei mai entuziasmați de inaugurarea pomului de Crăciun. Aceștia au mers să facă fotografii alături de brad. Nici adulții nu au ezitat să imortalizeze momentul. 

Столица приоделась к зимним праздникам
© Sputnik / Anatolii Kiriak
Chișinăul a îmbrăcat straie de sărbătoare

După inaugurare a urmat un mic concert, dar nici acesta nu s-a desfășurat cu prezența fizică a artiștilor. A fost proiectată înregistrarea spectacolului pe ecranele instalate lângă brad. Pe așa-numita „scenă” au evoluat orchestra fraților Advahov, Zinaida Julea, compozitorul Eugen Doga, dar și alți artiști.

În acest an, din cauza pandemiei de COVID-19, nu vom avea parte de tradiționalele târguri de Crăciun. Așa că în scuarul Catedralei au lipsit tarabele cu vin fiert, plăcinte, dar și suvenire. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

108
Tagurile:
scuar, Catedrală, inaugurare, Capitală, Pom de Crăciun


Загрузка...