Alina Zotea

Alina Zotea spune de unde a luat bani pentru un nou automobil de lux

644
(reînnoit 11:09 10.05.2017)
Mâna dreaptă a liderului PL Mihai Ghimpu, liberala Alina Zotea, a dezvăluit de unde a luat banii pentru noul Mercedes GLK 220.

CHIȘINĂU, 8 mai – Sputnik. Deputatul liberal, Alina Zotea, a declarat presei că își permite să-și cumpere o mașină de lux. În ultmul timp, mâna dreaptă a lideurului PL Mihai Ghimpu, se plimbă cu un Mercedes GLK 220, care pe piață costă în jur de 50 de mii de euro.

Zotea s-a supărat pe faptul că presa a scris despre noua sa mașină și că ar costa așa de scump. Liberala afirmă că acest automobil ar fi costat-o 15 mii de euro, echivalent a peste 310 mii de lei moldovenești.  Zotea mai spune că a cumpărat mașina în rate, iar banii pentru prima tranșă ia obținut din vânzarea unui alt Mercedes, pe care l-a avut în posesie.

”Este o mașină în leasing, lucru stipulat în declarația de avere și nu trebuie să fac declarații mai mult decât cele legale. Nu costă 50 de mii de euro. Inițial am mai vândut o mașină. Dacă vă uitați pe declarația de avere se leagă totul”, a spus liberala iritată. 

Potrivit declaraţiei de avere pentru anul 2015, Zotea şi-a vândut în luna noiembrie automobilul de marca Mercedes, anul de fabricaţie 2008, înregistrat în Bucureşti, cu 8 mii de euro. Liberala indică în document că a obţinut maşina prin donaţie în 2014, iar preţul real al vehiculului este de 8,6 mii de euro.

Din salariul de deputat, Zotea a câştigat, în 2015, 99,6 mii de lei, iar din indemnizaţiile primite de la Parlament – 14,56 mii de lei. În rest, liberala nu are nici casă, nici masă, nici conturi în bancă şi nici cote părţi în societăţi comerciale. 

Anterior, Alina Zotea a fost surprinsă pe străzile Chișinăului la volanul unui Range Rover de culoare roșu închis.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

644
Tagurile:
achiziție scumpă, deputatul PL, automobil de lux, Mercedes, Alina Zotea
Tematic
Deputatul PL Alina Zotea și-a luat Mercedes de 50.000 de euro. Ce spune CNA
Procuratura Anticorupţie i-a scris o scrisoare liberalei Alina Zotea
Igor Dodon și Dmitri Kozak, imagine de arhivă

Negocieri Dodon-Kozak: Agenda discuțiilor și când vor avea loc

27
Președintele Igor Dodon a oferit mai multe detalii despre agenda discuțiilor care urmează să aibă loc în cadrul ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice, cu participarea vicepremierului rus Dmitri Kozak.

CHIȘINĂU, 18 sept - Sputnik. În cel mai apropiat timp urmează să aibă loc ședința Comisiei interguvernamental moldo-ruse pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice, cu participarea vicepremierului rus Dmitri Kozak. Din cauza epidemiei de coronavirus, aceasta va avea loc în regim on-line. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele țării, Igor Dodon, în cadrul unui nou episod ”Președintele răspunde”.

”Decizii pe care sper foarte multă să fie adoptate în cel mai scurt timp între Moldova și Rusia, și sunt sigur că vom afla despre asta în zilele sau săptămânile următoare, sunt patru înțelegeri care pe noi ne interesează foarte mult. Prima ține de creditul de 200 de milioane de euro, asupra căruia am convenit și urmează a fi semnat acordul, și cred că va fi semnat. A doua chestiune pe care o așteaptă toți moldovenii care se află în Rusia ține de protecția socială. Este vorba de faptul că cei care muncesc în Rusia, la întoarcere acasă să poată primi pensia aici. O a treia decizie ține de combustibil pentru agricultură. Nu pot deocamdată oferi mai multe detalii. Și a patra direcție este legată de coronavirus. Ne interesează foarte mult vaccinarea cetățenilor noștri. Nu va fi ușor să obținem aceste vaccinuri, dar eu sper foarte mult ca măcar câteva zeci de mii, sau 100-150 de mii de vaccinuri să le primim pentru a demara vaccinarea”, a declarat Dodon.

Totodată, pentru a evita unele speculații, șeful statului a subliniat că vaccinarea trebuie să fie un proces benevol.

Amintim că președintele Igor Dodon a efectuat o vizită de lucru la Moscova în luna august unde a avut o întrevedere cu Dmitri Kozak, șef-adjunct al administrației prezidențiale, reprezentant special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, unde au fost discutate chestiunile sus menționate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

27
Tagurile:
negocieri, Dmirti Kozak, Dodon
Tematic
Rezultatele vizitei la Moscova a președintelui Dodon: Ce subiecte au fost abordate
Kozak și Krasnoselski au discutat planurile de cooperare dintre Rusia și Transnistria


Загрузка...
Aleksandr Lukașenko în timpul protestelor din Belarus

De ce Lukașenko a închis hotarele Belarusului cu Polonia și Lituania

52
(reînnoit 10:34 18.09.2020)
Joi președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, a anunțat că armata țării este nevoită să închidă hotarele de stat cu Lituania și Polonia, iar la granița cu Ucraina să intensifice controlul și paza.

CHUȘINĂU, 18 sept – Sputnik. O sursă din cadrul instituțiilor de stat din Minsk a explicat pentru RIA Novosti ce înseamnă această decizie a autorităților belaruse. Ea a spus că închiderea granițelor cu Lituania și Polonia se va face doar pentru a contracara acțiunile ilegale și a tentativelor de acaparare a teritoriului național al Republicii Belarus.

"Asta înseamnă că hotarele sunt închise pentru acțiunile ilegale de atentare la integritatea teritorială. Pentru cetățenii care respectă legea nu intervine nicio schimbare la traversarea hotarului", a declarat sursa comentând decizia Minskului de a închide hotarul cu două state membre ale Uniunii Europene.

Anterior reprezentantul Comitetului de Stat de Grăniceri, Anton Bîcikovski, a declarat că hotarele vor fi păzite în regim intensificat de către serviciul de grăniceri și de către rezervele tactice.

Menționăm că Belarus se mărginește la est cu Rusia, la sud cu Ucraina, la vest cu Polonia, la nor-vest cu Lituania și la nord cu Letonia.

Vom menționa că ministerul de Externe al Lituaniei a reacționat la declarația președintelui belarus, Alexandr Lukașenko.

Ministerul Afacerilor Externe a Lituaniei, Linas Linkevicius, a declarat pentru postul național de radio că declarațiile lui Lukașenko sunt neadecvate.  

"S-au făcut declarații că jumătate de armată a fost dislocată la apărarea hotarelor vestice, se pare că aici cineva amenință, cineva intenționează să atace. Este o reacție neadecvată a unui om neadecvat", a declarat Linas Linkevicius.

El a spus că economia statului vecin se află la un pas de faliment și astfel de pași trebuie făcuți atent, altfel efectul poate să fie invers, să afecteze chiar statul Belarus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

52
Tagurile:
trupe, Ucraina, moldova, Letonia, Lituania, Polonia, belarus


Загрузка...
Donald Trump la tribuna Asambleei Generale a ONU, imagine de arhivă

Trump uimește din nou: Surpriză la Adunarea Generală a ONU

0
(reînnoit 11:43 18.09.2020)
Donald Trump nu va participa la Adunarea Generală a ONU, acest lucru a fost anunțat șeful de cabinet al Casei Albe, Mark Meadows.

CHIȘINĂU, 18 sep - Sputnik. Liderul american Donald Trump nu va participa personal la Adunarea Generală a ONU. Despre acest lucru informează RIA Novosti cu referire la șeful de cabinet de la Casa Albă, Mark Meadows.

Meadows a menționat că Donald Trump se va adresa Adunării Generale a ONU de la distanță... de la Casa Albă.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat în cadrul unui briefing că președintele rus Vladimir Putin intenționează să transmită un mesaj video la Adunarea Generală a ONU din 22 septembrie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
ONU, Donald Trump
Tematic
Trump a spus că la cuvântul „Rusia” deconectează televizorul


Загрузка...