Ploi cu grindină

Alertă de vreme capricioasă în toată țara: ploi, tunete și fulgere

59
Conform statisticii Serviciului Hidrometeorologic de Stat pe perioada 1886-2016, cel mai cald în ziua de 8 mai a fost în anul 2003, când s-a înregistrat o maximă de peste 30 de grade, iar cel mai frig – în 1909.

CHIȘINĂU, 8 mai – Sputnik. Vreme capricioasă anunță pentru ziua de 8 mai Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Moldova. Pe întreg teritoriul țării sunt anunțate pentru ziua de luni ploi cu descărcări electrice, vânt ce va sufla din direcția nordică cu o intensitate de 3-8 metri pe secundă.

Dimineața, partea de centru și sud a țării este acoperită de ceață. Vizibilitatea este redusă, motiv pentru care conducătorii auto sunt îndemnați să fie precauți la volan.

Maximele termice vor înregistra pe parcursul zilei valori de 17 grade Celsius în Nord, 20 – în Centru și 22 – în Sudul țării. 

Conform statisticii Serviciului Hidrometeorologic de Stat pe perioada 1886-2016, cel mai cald în ziua de 8 mai a fost în anul 2003, când s-a înregistrat o maximă de peste 30 de grade, iar cel mai frig – în 1909. Atunci termometrele au indicat doar 0 grade. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

59
Tagurile:
8 mai, fulgere, tunete, vreme, meteo, ploi, Moldova
Tematic
Răcire bruscă a vremii: prognoza meteorologilor pentru 9 mai
Prognozele meteorologilor, schimbătoare ca vremea de primăvară


Загрузка...