Polonia, oraşul Poznan, catedrala

Polonia este gata ajute Moldova ca ajungă în NATO și UE

101
Ministerul moldovean de Externe, Andrei Galbur, a avut o întrevedere cu omologul său polonez, Witold Waszczykowski

CHIȘINĂU, 10 apr — Sputnik. Polinia este gata să ajute Republica Moldova să adere la Uniunea Europeană și NATO, a declarat ministrul de Externe al Poloniei, Witold Waszczykowski, în cadrul întrevederii cu omologul său moldovean, Andrei Galbur, care a avut loc marți, la Varșovia.

"Republica Moldova a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Noi sperăm mult că acesta va fi pus în aplicare în timpul apropiat", a declarat Waszczykowski, fiind citat de RIA Novosti.

"Noi suntem gata să ajutăm. Avem tot interesul ca Moldova să meargă pe calea integrării europene. Polonia este gata să împărtășească experiența sa pe calea integrării europene și euroatlantice", a declarat ministrul polonez de Externe.

Totodată el a spus că este importantă activitatea țării noastre în cadrul Parteneriatului Estic.

"Parteneriatul Estic" este singurul mecanismul care îi apropie pe partenerii noștri de Europa și este un factor de stabilitate în estul Europei", a declarat ministrul polonez de Externe.

La rândul său, ministrul moldovean de Externe a spus că angajamentele față de Uniunea Europeană sunt cea mai mare prioritate a Republicii Moldova.

Următrește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

101
Tagurile:
Uniunea Europeana, NATO, Witold Waszczykowski, Andrei Galbur, Polonia
Tematic
Polonia îi acuză pe naționaliștii ucraineni de genocid


Загрузка...