Cristina Parhomenco

Exclusiv: omorul Cristinei Parhomenco, ce spun asasinii și mama victimei

5216
Au trecut patru luni de la omorul teribil al adolescentei din Strășeni Cristina Parhomenco, săvârșit de alți patru minori: ce spun criminalii, mama victimei și procurorii

CHIȘINĂU, 28 mart – Sputnik. Trei dintre cei patru minori, inculpați de procurori în dosarul omorului adolescentei din Strășeni, Cristina Parhomenco, riscă fiecare până la 10 ani de închisoare, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik-Moldova procurorul raionului Strășeni, Alexandru Rață. 

Exclusiv: minorii au recunoscut că au ucis-o pe adolescenta din Strășeni>>>

Cristina Parhomenco, o minoră de 14 ani din Strășeni, a fost omorâtă cu cruzime în seara zilei de 25 noiembrie 2016 de alți patru minori. Asasinii au vârste de 13, 15, 16 și 17 ani. Doi dintre aceștia, de 15 și 16 ani, au fost reținuți la câteva zile de la săvârșirea crimei. Minorul de 13 ani a fost eliberat. Potrivit legislației naționale, acesta nu poate fi tras la răspundere penală. La 11 ianuarie, în Moldova a fost extrădat și cel de-al patrulea învinuit de acest omor, în vârstă de 17 ani. Tânărul a fost reținut de autoritățile ungare la 6 decembrie 2016, în timp ce încerca să traverseze frontiera dintre România și Ungaria.

”Adolescenții sunt învinuiți în cadrul unui dosar comun de omorul intenționat al Cristinei Parhomenco”, a declarat pentru Sputnik Alexandru Rață.

Procurorul a precizat că doi minori și-au recunoscut pe deplin vina, iar al treilea, în vârstă de 17 ani, refuză până în prezent să dea depoziții și să colaboreze cu ancheta.

Deși toți făptașii au fost reținuți și sunt dovezi ale vinovăției acestora, procurorii nu pot trimite deocamdată dosarul în instanță, deoarece rezultatele expertizei psihiatrico-legale în cazul adolescentului de 17 ani încă nu au fost transmise procurorilor de medicii de la Spitalul Clinic de Psihiatrie.

”Imediat ce vom primi acest document, îl vom anexa la dosar și cauza penală va fi transmisă spre examinare la Judecătoria Strășeni”, a declarat pentru agenție procurorul raionului.

Mama Cristinei Parhomenco, care își creștea singură copila, și care mai are în grijă o fiică minoră, a înaintat față de criminali și pretenții materiale. Suma despăgubirilor morale cerută de mama victimei este deocamdată confidențială.

Cei trei minori, de 15,16 și 17 ani, se află acum în arest preventiv la Penitenciarul nr.13 din Chișinău.

Agenția Sputnik Moldova a prezentat la începutul lunii ianuarie imagini exclusive de pe Aeroportul Internațional Chișinău, unde a fost extrădat adolescentul de 17 ani din Strășeni, reținut la frontieră cu Ungaria. Știrea a trezit un larg interes din partea cititorilor noștri, fiind accesată de peste 53 de mii de vizitatori doar pe site-ul agenției.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

5216
Tagurile:
procurorul Alexandru Rață, Cristina Parhomenco omor, adolescentă, Strășeni, minori, Moldova
Тема:
Omorul adolescentei de la Strășeni: șoc și multe semne de întrebare (23)
Tematic
Cristina Parhomenco, minora omorâtă la Străşeni, a fost condusă pe ultimul drum
Noi detalii în cazul omorului Cristinei Parhomenco
Centrul COVID-19 Chișinău

Situația devine tot mai alarmantă: Din nou un număr mare de infectări

42
(reînnoit 18:48 05.03.2021)
După recordul înregistrat joi, vineri Ministerul Sănătății anunță cu 12 cazuri mai puține. Mai exact, în data de 5 martie, 1 788 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19. Totodată, alți 22 de bolnavi au pierdut lupta cu maladia, dintre care și un medic.

CHIȘINĂU 5 mart - Sputnik. Vineri au fost anunțate alte 1 788 cazuri confirmate de COVID-19. Printre noile cazuri sunt și 11 de import din Ucraina, Germania, Franța, Republica Elenă, România, Spania și Italia. Rezultatele vin după procesarea a 4 859 de teste primare.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 192 985. 

Totodată, 77 de cadre medicale au fost diagnosticate cu COVID-19. Este vorba despre 17 medici, 38 de asistenți medicali și 22 de infirmieri. 

Ministerul Sănătății anunță și decesul a 22 de pacienți. Printre bolnavii decedați se numără și Natalia Catrangiu, în vârstă de 42 ani, ce activa medic nefrolog la un spital privat. Anterior, ea a activat la Spitalul Clinic „Sfânta Treime”. Până în prezent, 93 de lucrători medicali au murit din cauza complicațiilor date de noul coronavirus. În total, 4 071 de bolnavi au fost răpuși de boală. 

Conform datelor ministerului Sănătății, în prezent 322 de pacienți sunt în stare extrem de gravă, iar 65 sunt conectați la aparate de ventilare artificială. 

Totodată, alte 822 persoane s-au vindecat de noul virus. În total, 169 623  persoane au fost tratate de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

42
Tagurile:
bolnavi, spitale, pandemie, COVID-19


Загрузка...
Natalia Toma

Pericol pentru copii: Trucuri psihologice folosite de abuzatori în mediul online

25
Tot mai mulți copii din Republica Moldova sunt abuzați în mediul online, arată datele statistice. Ce trucuri psihologice sunt folosite de abuzatori și cine sunt copiii care cad în plasa răufăcătorilor?
Pericol pentru copii: Trucuri psihologice folosite de abuzatori în mediul online

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", psihologul Natalia Toma a precizat că nu toți copiii cad în plasa abuzatorilor în mediul online. De regulă, adulții caută victimele după anumite criterii, iar atunci când primesc răspuns la mesajele scrise înțeleg dacă pot sau nu manipula minorul.

De regulă, victimele ale abuzului online sunt acei copii care acasă nu primesc suficientă dragoste, atenție și apreciere din partea părinților. În ultima perioadă, au crescut semnificativ cazurile de pornografie infantilă, iar psihologii au o explicație pentru acest fenomen.

"Copiii care merg la acest pas de a trimite poze și videouri personale au necesitatea să fie văzuți, iubiți, apreciați. Este suficient ca cineva să le scrie un mesaj, să se intereseze de ei și aceștia cad în plasă. Toate problemele încep de acasă – dacă nu sunt satisfăcute nevoile esențiale, copilul va căuta cum să le primească din altă parte. Mai mult, în timpul pandemiei copiii au stat mult pe Internet, iar unii părinți nici habar nu aveau cu cine comunică", a explicat psihologul.

Natalia Toma susține că pentru a preveni acest fenomen, părinții trebuie să-și reevalueze metodele de educație și relația pe care o au cu odraslele lor. Relația de prietenie între adult și copil este esențială în combaterea flagelului.

Potrivit statisticilor, în anul 2020 Poliția a înregistrat 63 de cazuri de abuz și exploatare sexuală pe internet a copiilor și au fost inițiate 45 de cauze penale.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

25
Tagurile:
abuz, victime, online, psiholog
Tematic
Violență la școală! Iată câte cazuri de abuz împotriva copiilor au fost raportate


Загрузка...