Ghicitul în cărți - fotografie simbol

Alina Zotea i-a ghicit în cărți lui Anatol Șalaru

287
Liberala Alina Zotea i-a prezis viitorul politic fostului său coleg de partid Anatol Șalaru care a anunțat despre crearea Partidului Unității Naționale (PUN)

CHIȘINĂU, 21 mar – Sputnik. Deputatul liberal Alina Zotea, despre care presa de la Chișinău scrie că ar putea ocupa locul lui Anatol Șalaru la funcția de vicepreședinte al PL, în prorocește fostului său coleg moartea politică.

Mihai Ghimpu și Anatol Șalaru
© Sputnik / Мирослав Ротарь

Fostul ministru al Apărării și ex-liberalul Anatol Șalaru a anunțat că intenționează să lanseze un nou partid de dreapta în Moldova. Congresul de constituire al Partidului Unității Naționale (PUN) va avea loc, potrivit lui Șalaru, la sfârșitul lunii aprilie sau începutul lui mai.

Zotea a declarat într-un interviu pentru un portal de la Chișinău că formațiunea pe care vrea să o creeze Șalaru nu ar avea nici un viitor politic, deoarece atâta timp cât există originalul, adică PL, copia moare.

”Cineva spunea că atâta timp cât există originalul, copia moare”, a afirmat liberala.

În opinia lui Zotea, ”în Republica Moldova există un singur partid unionist și acesta este Partidul Liberal care a fost unicul partid ce și-a asumat în alegerile parlamentare și la cele prezidențiale Unirea cu România”.

Șalaru a fost demis din funcția de prim-vicepreședinte al PL în luna decembrie a anului trecut de Consiliul republican al PL. Totodată, la 27 decembrie, prin decret prezidențial, la cererea lui Ghimpu, Șalaru a fost demis și din funcția de ministru al Apărării.

Conflictul dintre Ghimpu și Șalaru a apărut încă vara trecută, când, fiind în funcția de ministru al Apărării, Anatol Șalaru a refuzat să favorizeze firma liberalului Iurie Dârda în cadrul unui tender pentru construcția apartamentelor pentru militari.

Relația Ghimpu-Șalaru a devenit și mai tensionată în campania pentru alegerile prezidențiale, în cadrul căreia a candidat și Mihai Ghimpu. Șalaru a refuzat să facă campanie în favoarea liderului său și a susținut-o pe Maia Sandu.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

287
Tagurile:
Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru, partid, Alina Zotea, Mihai Ghimpu, PL, Moldova
Tematic
Confirmat: Șalaru vrea să scoată PL din viața politică a Republicii Moldova
Dorin Chirtoacă îl părăsește pe Ghimpu și trece de partea lui Șalaru
Igor Dodon și Dmitri Kozak, imagine de arhivă

Negocieri Dodon-Kozak: Agenda discuțiilor și când vor avea loc

31
Președintele Igor Dodon a oferit mai multe detalii despre agenda discuțiilor care urmează să aibă loc în cadrul ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice, cu participarea vicepremierului rus Dmitri Kozak.

CHIȘINĂU, 18 sept - Sputnik. În cel mai apropiat timp urmează să aibă loc ședința Comisiei interguvernamental moldo-ruse pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice, cu participarea vicepremierului rus Dmitri Kozak. Din cauza epidemiei de coronavirus, aceasta va avea loc în regim on-line. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele țării, Igor Dodon, în cadrul unui nou episod ”Președintele răspunde”.

”Decizii pe care sper foarte multă să fie adoptate în cel mai scurt timp între Moldova și Rusia, și sunt sigur că vom afla despre asta în zilele sau săptămânile următoare, sunt patru înțelegeri care pe noi ne interesează foarte mult. Prima ține de creditul de 200 de milioane de euro, asupra căruia am convenit și urmează a fi semnat acordul, și cred că va fi semnat. A doua chestiune pe care o așteaptă toți moldovenii care se află în Rusia ține de protecția socială. Este vorba de faptul că cei care muncesc în Rusia, la întoarcere acasă să poată primi pensia aici. O a treia decizie ține de combustibil pentru agricultură. Nu pot deocamdată oferi mai multe detalii. Și a patra direcție este legată de coronavirus. Ne interesează foarte mult vaccinarea cetățenilor noștri. Nu va fi ușor să obținem aceste vaccinuri, dar eu sper foarte mult ca măcar câteva zeci de mii, sau 100-150 de mii de vaccinuri să le primim pentru a demara vaccinarea”, a declarat Dodon.

Totodată, pentru a evita unele speculații, șeful statului a subliniat că vaccinarea trebuie să fie un proces benevol.

Amintim că președintele Igor Dodon a efectuat o vizită de lucru la Moscova în luna august unde a avut o întrevedere cu Dmitri Kozak, șef-adjunct al administrației prezidențiale, reprezentant special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, unde au fost discutate chestiunile sus menționate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

31
Tagurile:
negocieri, Dmirti Kozak, Dodon
Tematic
Rezultatele vizitei la Moscova a președintelui Dodon: Ce subiecte au fost abordate
Kozak și Krasnoselski au discutat planurile de cooperare dintre Rusia și Transnistria


Загрузка...
Aleksandr Lukașenko în timpul protestelor din Belarus

De ce Lukașenko a închis hotarele Belarusului cu Polonia și Lituania

54
(reînnoit 10:34 18.09.2020)
Joi președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, a anunțat că armata țării este nevoită să închidă hotarele de stat cu Lituania și Polonia, iar la granița cu Ucraina să intensifice controlul și paza.

CHUȘINĂU, 18 sept – Sputnik. O sursă din cadrul instituțiilor de stat din Minsk a explicat pentru RIA Novosti ce înseamnă această decizie a autorităților belaruse. Ea a spus că închiderea granițelor cu Lituania și Polonia se va face doar pentru a contracara acțiunile ilegale și a tentativelor de acaparare a teritoriului național al Republicii Belarus.

"Asta înseamnă că hotarele sunt închise pentru acțiunile ilegale de atentare la integritatea teritorială. Pentru cetățenii care respectă legea nu intervine nicio schimbare la traversarea hotarului", a declarat sursa comentând decizia Minskului de a închide hotarul cu două state membre ale Uniunii Europene.

Anterior reprezentantul Comitetului de Stat de Grăniceri, Anton Bîcikovski, a declarat că hotarele vor fi păzite în regim intensificat de către serviciul de grăniceri și de către rezervele tactice.

Menționăm că Belarus se mărginește la est cu Rusia, la sud cu Ucraina, la vest cu Polonia, la nor-vest cu Lituania și la nord cu Letonia.

Vom menționa că ministerul de Externe al Lituaniei a reacționat la declarația președintelui belarus, Alexandr Lukașenko.

Ministerul Afacerilor Externe a Lituaniei, Linas Linkevicius, a declarat pentru postul național de radio că declarațiile lui Lukașenko sunt neadecvate.  

"S-au făcut declarații că jumătate de armată a fost dislocată la apărarea hotarelor vestice, se pare că aici cineva amenință, cineva intenționează să atace. Este o reacție neadecvată a unui om neadecvat", a declarat Linas Linkevicius.

El a spus că economia statului vecin se află la un pas de faliment și astfel de pași trebuie făcuți atent, altfel efectul poate să fie invers, să afecteze chiar statul Belarus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

54
Tagurile:
trupe, Ucraina, moldova, Letonia, Lituania, Polonia, belarus


Загрузка...
Donald Trump la tribuna Asambleei Generale a ONU, imagine de arhivă

Trump uimește din nou: Surpriză la Adunarea Generală a ONU

0
(reînnoit 11:43 18.09.2020)
Donald Trump nu va participa la Adunarea Generală a ONU, acest lucru a fost anunțat șeful de cabinet al Casei Albe, Mark Meadows.

CHIȘINĂU, 18 sep - Sputnik. Liderul american Donald Trump nu va participa personal la Adunarea Generală a ONU. Despre acest lucru informează RIA Novosti cu referire la șeful de cabinet de la Casa Albă, Mark Meadows.

Meadows a menționat că Donald Trump se va adresa Adunării Generale a ONU de la distanță... de la Casa Albă.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat în cadrul unui briefing că președintele rus Vladimir Putin intenționează să transmită un mesaj video la Adunarea Generală a ONU din 22 septembrie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
ONU, Donald Trump
Tematic
Trump a spus că la cuvântul „Rusia” deconectează televizorul


Загрузка...