Guvernul RM

Premierul îi solicită președintelui țării demiterea unui ministru

112
(reînnoit 13:16 17.03.2017)
Premierul Pavel Filip i-a transmis președintelui țării, Igor Dodon, propunerea de revocare din funcție a ministrului Agriculturii, Eduard Grama, anchetat de procurori într-un dosar de corupție

CHIȘINĂU, 17 mart – Sputnik. Procuratura Anticorupție a expediat un demers în adresa premierului Pavel Filip, prin care a fost solicitată suspendarea provizorie a lui Eduard Grama din funcția de ministru, în legătură cu desfășurarea urmării penale.

La Cabinetul primului Ministru a parvenit, joi, și o cerere din partea ministrului Eduard Grama, prin care își anunță intenția de a demisiona din funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare.

”Având în vedere circumstanțele menționate, prim-ministrul Pavel Filip a transmis astăzi o scrisoare președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, prin care propune revocarea domnului Eduard Grama din funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare”, anunță Guvernul.

Grama a fost reținut, la 15 martie, pentru 72 de ore în cadrul dosarului penal pentru tentativa de înstrăinare ilegală a peste 30 de hectare de teren ce aparține Colegiului Național de Viticultură și Vinificație. Dosarul a fost deschis de procurori acum un an.

Procurorul șef anticorupție Viorel Morari a declarat că Eduard Grama este bănuit de luarea unei sume de bani în cadrul tentativei de înstrăinare ilegală a unor terenuri ce aparțineau Colegiului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

112
Tagurile:
Eduard Grama, corupție, președinte, premier, ministru, Moldova, demisie
Тема:
Percheziții la Ministerul Agriculturii (17)
Tematic
Procurorii solicită Guvernului suspendarea din funcție a lui Eduard Grama
Procurorul anticorupție: ministrul Eduard Grama este bănuit de luare de mită


Загрузка...