Arest, cătușe

Hoții din Moldova au uimit poliția franceză. Ce făceau aceștia în Bas-Rhin

1522
O grupare criminală organizată din care făceau parte cetățeni moldoveni dădea spargeri în regiunea franceză Alsacia

CHIȘINĂU, 15 mart — Sputnik. Hoții erau specializați în furturi prin efracție din locuințe și operau în departamentul Bas-Rhin. Oamenii legii din Republica Moldova și Franța au documentat grupul criminal timp de opt luni.

Au fost efectuate simultan două percheziții în Franța și 15 percheziții în Republica Moldova. În cadrul acestora au fost depistate și ridicate peste 140 de utilaje și diverse materiale provenite din infracțiunile săvârșite în Franța, comunică Inspectoratul General al Poliției. Totodată, patru persoane, cetățeni ai Republicii Moldova, au fost arestate.

Până la moment, au fost elucidate 52 de furturi prin efracție săvârșite în departamentul Bas-Rhin. Alte fapte similare sunt analizate și verificate, ca urmare a descoperirii bunurilor sustrase.

O parte din bunurile furate erau vândute de membrii grupării în regiunea Alsacia, iar cealaltă parte ajungea în Republica Moldova, fiind vândută ulterior cu sprijinul complicilor.

Grupare criminală specializată în furt prin efracțiune
© Photo: IGP
Grupare criminală specializată în furt prin efracțiune

Liderul grupului criminal, cu antecedente penale atât în Franța, cât și în țara noastră, este condamnat la opt ani de detenție în Republica Moldova, fiind anunțat în căutare internațională.

Acțiunile s-au desfășurat datorită cooperării autorităților din Republica Moldova, România și Franța, cu sprijinul activ al Europol.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

1522
Tagurile:
furturi prin efracție, percheziții, Bas-Rhin, Alsacia, spargeri, grupare, Franța, Moldova
Tematic
Doi hoți au ținut în șah jumătate de Chișinău
În ajun de 8 martie, poliția îl caută pe cel mai afemeiat hoț din Capitală

Загрузка...