violență

Un profesor a ajuns după gratii pentru a bătut un elev în timpul orelor

44
(reînnoit 15:49 06.03.2017)
Un dascăl din Telenești a fost condamnat la 3,6 ani de închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de probă de 2 ani, pentru agresiune fizică în adresa unui elev de 11 ani

CHIȘINĂU, 6 mar – Sputnik. Un profesor de educație fizică din Telenești a fost condamnat la 3,6 ani de închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de probă de 2 ani, pentru că a bătut cu cruzime un elev din clasa a V-a.

Profesorul l-a bătut pe respectivul elev în mod repetat. Prima dată, profesorul a lovit băiatul cu un baston de plastic pentru că acesta a refuzat să transmită o minge. A doua oară, la fel la lecția de educație fizică, profesorul a izbit elevul de un scaun. În consecinţă, băiatul s-a lovit cu capul de calorifer. 

Potrivit raportului de expertiză medico-legală,  în urma leziunilor primite elevul s-a ales cu comoţie cerebrală.

Curtea de Apel Bălţi a stabilit inculpatului o pedeapsă  de 3 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 2 ani. Prin aceeaşi decizie, inculpatul a fost privat de dreptul de a exercita activităţii didactice timp de 2 ani, cu încasarea în beneficiul părţii civile a sumei de peste 15,6 mii de lei, drept prejudiciu moral şi material cauzat prin infracţiune.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

44
Tagurile:
profesor de educație fizică, Telenești, agresiune, elev, violență, Moldova
Tematic
Date alarmate: copiii din Moldova sunt supuși tot mai des violenței
Studiu: urmările agresiunii verbale față de copii...


Загрузка...