CHIȘINĂU, 28 feb – Sputnik. Cetățenii sunt obligați să depună Declarația persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit pentru anul 2016, până la 2 mai, potrivit Serviciului Fiscal de Stat (SFS).
”Pentru a facilita acest proces și a reduce din timpul completării și depunerii, este disponibil serviciul Declarația precompletată”, precizează Fiscul.
De acest serviciu pot beneficia doar persoanele fizice care nu practică activitate de întreprinzător și au obligația sau dreptul de a prezenta Declarația persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit.
Declarația precompletată este un serviciu care presupune oferirea de către SFS a unei declarații cu privire la impozitul pe venit completată deja din informațiile existente în sistemul informațional fiscal. Acest serviciu este gratuit, iar pentru a beneficia de el, contribuabilii urmează să se prezinte la orice oficiu al SFS.
Declarația este accesibilă și în format electronic pentru persoanele fizice care dispun de semnătură electronică.
Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.
Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", psihologul Zinaida Gribincea a semnalat că în această perioadă de incertitudine, în interiorul oamenilor s-a instalat frica de a se îmbolnăvi sau de a-i infecta pe cei din jur. De fapt, sentimentul de frică este unul firesc, în cazul în care aceasta poate fi gestionată.
"De multe ori fricile pe care le experimentăm sunt iraționale și nu au un suport real. Frica exagerată trece în stare de panică și anxietate profundă", a subliniat psihologul.Mai mult, Zinaida Gribincea spune că doar patru procente dintre fricile oamenilor sunt reale, restul – imaginare. Exercițiile de respirație, plimbările în aer liber, practicarea unui hobby sunt printre cele mai răspândite metode ce pot preveni și gestiona stările profunde de frică.
În cazul în care frica devine mult prea accentuată este recomandat de apelat după ajutorul unui specialist.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
În anul 2020, pe plan mondial investițiile au scăzut cu 43 la sută, însă pentru Republica Moldova a fost un an de bun augur în acest sens. Deși s-au închis multe afaceri cu experiență de câțiva ani și mulți oameni au rămas fără loc de muncă, există și o altă parte a monedei.
"Sunt trei investitori din Germania, unul din Federația Rusă și unul din Marea Britanie. Domeniile de activitate sunt diverse: producerea materialelor izolatoare pentru construcții și industria grea, generatoare electrice, electronică și altele. Unii au început construcția, alții au deja 75 procente activitate. Investițiile vor fi la Bălți, Ungheni și Parcul Industrial Edineț", a precizat Igor Ștefăneț.
Mai mult, Agenția de Investiții este în proces de negociere cu alți șapte investitori străini care ar putea să-și lanseze în viitorul apropiat activitatea în țara noastră. Astfel, vor fi create locuri de muncă pentru cetățenii noștri, iar economia țării va cunoaște o dezvoltare ascendentă în mai multe domenii.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
CHIȘINĂU, 6 mart – Sputnik. Din imaginile postate pe internet se vede că incidentul s-a produs pe strada Ion Creangă din sectorul Buiucani al Capitalei. Șoferul unui automobil Reanult a lovit o femeie, care traversa strada regulamentar.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova