Bancnote cu nominalul de 50 și 100 lei moldovenești

Ofițerii CNA au mai încătușat o avocată

127
Ofițerii Centrului Național Anticorupție, împreună cu procurorii Anticorupție, au reținut o avocată în flagrant delict, care este bănuită de trafic de influență

CHIȘINĂU, 9 feb — Sputnik. Anchetatorii spun că avocata ar fi pretins și primit 1500 de euro de la mama unui deținut, susținând că ar putea influența persoane publice din cadrul Procuraturii și Judecătoriei sectorului Râşcani din Chișinău, în vederea absolvirii bărbatului de executarea pedepsei. Acesta, condamnat la patru ani de închisoare pentru huliganism, își executa pedeapsă într-un penitenciar de tip semiînchis.

Serviciul de presă al CNA a anunțat că reținerea în flagrant delict a avocatei a avut loc în biroul de serviciu al ei, după primirea mijloacelor financiare transmise sub controlul Centrului Național Anticorupție — 600 de euro din cei 1 500 de euro extorcați. Ea a predat banii benevol, fiind reținută pe un termen de 72 de ore.

Actualmente ancheta întreprinde măsuri speciale de investigație și acțiuni de urmărire penală în vederea documentării activității infracționale a femeii. Pe caz a fost pornită o cauză penală.

Dacă va fi găsită vinovată, bănuita riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de până la 4000 de unități convenționale — echivalentul sumei de 200 000 de lei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

127
Tagurile:
Centrul Național Anticorupție, CNA, Râşcani, Chișinău, Moldova
Tematic
Victoria Dunford: Sunt mândră că n-am dat mită și am evitat sistemul corupt
Ce salariu trebuie să ridice un polițist ca să nu ia mită

Загрузка...