Igor Dodon

Ce va rosti Igor Dodon la ceremonia de inaugurare

155
(reînnoit 11:15 23.12.2016)
La 23 decembrie, Igor Dodon va fi învestit în funcția de președinte al Republicii Moldova în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Palatul Republicii, începând cu ora 13.00.

CHIȘINĂU, 23 dec – Sputnik. Igor Dodon își începe, la 23 decembrie, mandatul de președinte al Republicii Moldova. Potrivit Constituției, Dodon va depune jurământul în fața a câtorva sute de oaspeți, deputați, miniștri, diplomați, înalți oficiali veniți de peste hotare.

”Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea propăşirii Republicii Moldova, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a Moldovei”, acesta va fi textul jurământului pe care îl va depune noul președinte al Republicii Moldova.

Ceremonia de învestire a lui Igor Dodon în funcția de președinte al țării va începe, la ora 13.00, la Palatul Republicii.

Igor Dodon a fost ales în funcția de președinte al țării în cadrul unui scrutin direct care s-a desfășurat în două tururi. Dodon a devansat-o pe Maia Sandu în cel de-al doilea tur de scrutin și a obținut 52,11 la sută din sufragii.

Mandatul lui Igor Dodon în funcția de președinte al Moldovei se va încheia la 23 decembrie 2020. Mandatul preşedintelui poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război sau de catastrofă.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

155
Tagurile:
ceremonia de învestire, președintele Moldovei, Igor Dodon, Moldova
Tematic
Iată ce oaspeți mari vor fi prezenți la învestirea lui Igor Dodon
Igor Dodon oferă detalii despre ceremonia de învestire în funcție


Загрузка...