Mary Donaldson, Prințesă a Danemarcei, contesă de Monpezat. Arhivă

Prințesa Mary a Danemarcei vine în Moldova

179
(reînnoit 12:48 20.11.2016)
La invitația Ministrului Sănătății, prințesa Moștenitoare Mary a Danemarcei va întreprinde o vizită în Republica Moldova în perioada 23-25 noiembrie. Iată care este scopul vizitei sale.

CHIȘINĂU, 20 nov — Sputnik. Prințesa Moștenitoare Mary a Danemarcei va veni în Moldova, în perioada 23-25 noiembrie 2016, pentru a discuta despre sănătatea femeilor, a copiilor, conștientizarea importanței vaccinării, dar și despre problema rezistenței la antibiotice, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Aceasta a fost invitată să viziteze Moldova de către Ministrului Sănătății, Ruxanda Glavan, în cadrul reuniunii Comitetului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care a avut loc la Copenhaga în septembrie 2016.

Potrivit Ministerului Sănătății, Alteța Sa Regală, Prințesa Moștenitoare Mary a Danemarcei, în calitatea sa de Patroană a Biroului Regional al OMS pentru Europa, va fi însoțită în Republica Moldova de către Dr. Zsuzsanna Jakab, Directorul Regional OMS pentru Europa.

Timp de trei zile, prințesa Mary se va întâlni cu mai multe persoane oficiale din cadrul Guvernului precum și cu reprezentanții Națiunilor Unite și cu partenerii de dezvoltare. Totodată, ea va ține un discurs în fața studenților și absolvenților Școlii de Management în Sănătatea Publică.

Ulterior, delegația oficială va vizita depozitul național de vaccinuri din cadrul Centrului Național de Sănătate Publică și Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară, cabinetul de vaccinări, marcând, în același timp, Săptămâna mondială de conștientizare a rezistenței la antibiotice.

Precizăm că Alteța Sa Regală, Prințesa Moștenitoare Mary a Danemarcei a devenit Patroana Biroului Regional al OMS pentru Europa în anul 2005, asumându-și un rol activ în ridicarea nivelului de conștientizare privind problemele din sănătatea publică prin intermediul discursurilor din cadrul evenimentelor majore ale OMS, vizitelor în diferite țări, declarațiilor publice și articolelor.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

179
Tagurile:
antibiotic, rezistență, sănătate, Vaccinuri, Ministerul Sănătății, OMS, Zsuzsanna Jakab, Prințesa Mary a Danemarcei, Ruxanda Glavan, Republica Moldova
Tematic
Un vaccin interzis în 19 ţări este distribuit în România
Există sau nu antibiotice în laptele moldovenesc


Загрузка...