Mihai Ghimpu

Discuții în parlament despre unirea PL cu PCRM și plecarea lui Ghimpu

518
(reînnoit 13:48 17.11.2016)
Joi, la ședința plenară a Parlamentului Republicii Moldova, Vladimir Voronin și Mihai Ghimpu au vorbit despre unele schimbări majore de pe arena politică moldovenească.

CHIȘINĂU, 17 noiembrie — Sputnik. Vladimir Voronin a declarat că în curând Mihia Ghimpu nu va mai fi președintele Partidului Liberal. Liberalul a venit imediat cu o replică.

Liderul PL l-a întrebat pe Vladimir Voronin dacă examinează cumva posibilitatea fuzionării dintre PCRM și PL.

Liberalul Mihai Ghimpu
© Sputnik / Мирослав Ротарь

La alegerile prezidențiale din toamna anului curent, liderul PL, Mihai Ghimpu, a fost votat de 1,8% dintre participanții la scrutin. Partidul Comuniștilor din Moldova nici nu a înaintat măcar un candidat, declarând că aceste alegeri sunt neconstituționale.

Potrivit sondajelor din ultima perioadă, PL nu mai are nicio șansă să intre în Parlament la următoarele alegeri, iar PCRM înregistrează un declin continuu, membrii acestui partid migrând spre PDM și PSRM.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

518
Tagurile:
declin, Fuziune, PCRM, PL, Parlament, Mihai Ghimpu, Vladimir Voronin
Tematic
Lovitură grea pentru Voronin. O felie din PCRM pleacă spre un alt partid
Dezvăluiri din culisele PCRM: Voronin, pentru lărgirea cooperării cu NATO
Natalia Toma

Pericol pentru copii: Trucuri psihologice folosite de abuzatori în mediul online

5
Tot mai mulți copii din Republica Moldova sunt abuzați în mediul online, arată datele statistice. Ce trucuri psihologice sunt folosite de abuzatori și cine sunt copiii care cad în plasa răufăcătorilor?
Pericol pentru copii: Trucuri psihologice folosite de abuzatori în mediul online

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", psihologul Natalia Toma a precizat că nu toți copiii cad în plasa abuzatorilor în mediul online. De regulă, adulții caută victimele după anumite criterii, iar atunci când primesc răspuns la mesajele scrise înțeleg dacă pot sau nu manipula minorul.

De regulă, victimele ale abuzului online sunt acei copii care acasă nu primesc suficientă dragoste, atenție și apreciere din partea părinților. În ultima perioadă, au crescut semnificativ cazurile de pornografie infantilă, iar psihologii au o explicație pentru acest fenomen.

"Copiii care merg la acest pas de a trimite poze și videouri personale au necesitatea să fie văzuți, iubiți, apreciați. Este suficient ca cineva să le scrie un mesaj, să se intereseze de ei și aceștia cad în plasă. Toate problemele încep de acasă – dacă nu sunt satisfăcute nevoile esențiale, copilul va căuta cum să le primească din altă parte. Mai mult, în timpul pandemiei copiii au stat mult pe Internet, iar unii părinți nici habar nu aveau cu cine comunică", a explicat psihologul.

Natalia Toma susține că pentru a preveni acest fenomen, părinții trebuie să-și reevalueze metodele de educație și relația pe care o au cu odraslele lor. Relația de prietenie între adult și copil este esențială în combaterea flagelului.

Potrivit statisticilor, în anul 2020 Poliția a înregistrat 63 de cazuri de abuz și exploatare sexuală pe internet a copiilor și au fost inițiate 45 de cauze penale.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

5
Tagurile:
abuz, victime, online, psiholog
Tematic
Violență la școală! Iată câte cazuri de abuz împotriva copiilor au fost raportate


Загрузка...
Îngheț

Răcire bruscă a vremii: Cu tocmai 10 grade mai puțin

333
De sâmbătă vremea se răcește brusc, temperaturile diurne vor scădea cu tocmai 10 grade, iar cele nocturne vor coborî sub gradația zero.

CHIȘINĂU, 5 mart - Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că sâmbătă vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică ridicată. Cerul va fi de la noros la variabil, noaptea sunt așteptate izolat precipitații slabe în fază mixtă. Vântul va sufla din nord-vest, de la slab la moderat.

Temperatura minimă a aerului va oscila pe parcursul nopții între  -3..+2°C. Meteorologii anunță că în raioanele de nord se vor înregistra 0..-3°C, în raioanele de centru -2..+1°C, în raioanele de sud -1..+2°C și în Capitală -1..+1°C.

Temperatura aerului ziua va oscila între +1..+6°С și vântul va sufla din nord-vest, de la slab la moderat, izolat cu intensificări.

În raioanele de nord mercurul va indica în termometre +1..+4°C, în raioanele de centru +2..+5°C, în raioanele de sud +3..+6°C și în Capitală +3..+5°C.

Duminică vom avea aceleași valori termice ca și sâmbătă și tot fără precipitații. Deja luni se așteaptă ploi și lapoviță în raioanele de nord ale țării.

Prognoza meteo pentru 05 - 11 martie 2021
© Screenshot / SHS
Prognoza meteo pentru 05 - 11 martie 2021

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

333
Tagurile:
bruscă, răcirea vremii, Meteo


Загрузка...