Cazinou

Mizele la jocurile de noroc încep scadă. Vezi motivul

80
(reînnoit 11:53 01.11.2016)
Ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate împreună cu procurorii au efectuat noi razii în cazinourile din Moldova.

CHIŞINĂU, 1 noi – Sputnik. O nouă formă de ilegalitate pe piaţa jocurilor de noroc a fost deconspirată şi destructurată de Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

„Descinderile au avut loc la finele săptămânii trecute, în unul dintre localurile amplasate pe raza municipiului Chişinău, unde îşi desfăşura activitatea o grupare specializată în organizarea şi întreţinerea jocurilor de poker, cu eludarea achitării taxelor la bugetul de stat în proporţii deosebit de mari”, anunţă instituţia.

În momentul operaţiunii, ofiţerii de informaţii şi procurorii au depistat în local circa 60 de clienţi, printre care şi funcţionari publici. La fel, au fost ridicate 11 mese de poker, cărţi şi fise de joc, o sumă impunătoare de bani, provenită din încasări, tehnică de calcul, echipamente şi servere utilizate în activitatea infracţională, inclusiv obiecte şi substanţe interzise de lege.

„Pe parcursul măsurilor speciale de investigaţii a fost stabilit că gruparea acţiona sub paravanul unei organizaţii obşteşti non-profit o perioadă îndelungată, iar membrii acesteia îşi desfăşurau activitatea de întreprinzător în mod clandestin, fără a deţine licenţe, autorizaţii, astfel reuşind să acumuleze venituri considerabile”, potrivit SIS.

Ofiţerii SIS şi procurorii continuă acţiunile în cadrul urmăririi penale.


Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

80
Tagurile:
cazino, descinderi, SIS, Moldova
Tematic
Jocurile de noroc, interzise la Orhei
Ce riscă guvernanții dacă pierd lupta cu mafia cazinourilor
Briefing PSRM - Vlad Batîncea, Fadei Nagacheski, Alexandr Odințov

PSRM nu renunță: Ce va întreprinde în raport cu legea privind funcționarea limbilor

54
(reînnoit 12:55 22.01.2021)
Socialiștii intenționează să înainteze spre votare încă o dată proiectul de lege cu privire la funcționarea limbilor. Anunțul a fost făcut de către deputatul socialist Vlad Batrîncea, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul PSRM.

CHIȘINĂU 22 ian - Sputnik. Socialiștii au anunțat că nu vor renunța la legea cu privire la statutul special al limbii ruse. Deputatul PSRM Vlad Batrîncea a declarat în cadrul unei conferințe de presă că fracțiunea va redacta proiectul de lege și îl va propune din nou spre votare. 

„Parlamentul Republicii Moldova va examina și în perioada următoare de timp o să vedeți că Parlamentul Republicii Moldova va vota repetat legea cu privire la funcționarea limbilor în noua redacție, care va fi înregistrată în zilele următoare”, a mai adăugat deputatul. 

Batrîncea susține că Înalta Curte, prin decizia de a declara legea privind funcționarea limbilor neconstituțională, a îngrădit drepturile minorităților etnice din Republica Moldova și că acest lucru nu va fi lăsat așa, ci vor fi întreprinse măsuri. Deputatul socialist susține că fracțiunea va face tot posibilul ca toți cetățenii să aibă drepturi egale. 

„Suntem profund indignați față de hotărârea Curții Constituționale de ieri. Parlamentul Republicii Moldova va luat o atitudine categorică față de acele evenimente. Noi nu o să admitem ca Curtea Constituțională să substituie Parlamentul Republicii Moldova, care este organul superior reprezentativ în această țară”, a menționat deputatul socialist Vlad Batrîncea. 

În cadrul conferinței de presă de la sediul PSRM a fost prezent și ministrul interimar al Justiției Fadei Nagacevschi, care și-a manifestat dezacordul față de decizia de joi a Curții Constituționale. Nagacevschi a menționat că în măsura în care nu există o asemenea lege se încalcă o serie de drepturi fundamentale ale minorităților. Ministrul interimar s-a arătat indignat de comportamentul unor protestatari, care joi l-ar fi agresat verbal în fața Înaltei Curți. 

„Un grup de cetățeni m-au agresat verbal, grație poliției această manifestare șovină a fost oprită la momentul oportun. Anunț că în calitate de ministru al Justiției nu voi tolera așa ceva. Mai mult, în calitate de ministru voi face denunțuri, sesizări către partenerii noștri de dezvoltare, către misiunile diplomatice pentru a ne manifesta protestul nostru, poziția noastră, a ministerului, cu privire la situația creată și cu privire la riscurile de destabilizare a situației în Republica Moldova”, a precizat ministrul interimar al Ministerului Justiției Fadei Nagacevschi. 

Atât deputatul Vlad Batrîncea, cât și ministrul interimar Fadei Nagacevschi au declarat că vor depune sesizări și la Comisia de la Veneția, pentru a fi întreprinse măsuri în raport cu activitatea Curții Constituționale. Batrîncea a precizat că în următoare săptămână deputații socialiști vor merge la Consiliul Europei de la Strasbourg pentru a discuta decizia Curții care a fost luată joi, 21 ianuarie. 

Amintim că legea cu privire la funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova, care îi redă limbii ruse statutul de limbă de comunicare interetnică, a fost votată în data de 16 decembrie 2020 în Parlament, cu 55 de voturi ale deputaților socialiști și celor din „Pentru Moldova”.

Pe 18 decembrie, legea respectivă a fost promulgată de președintele de atunci Igor Dodon.

Curtea Contituțională a declarat legea neconstituțională joi, 21 ianuarie. Sesizarea îi are ca autori pe deputații PPDA Dinu Plângău și Maria Ciobanu și pe Octavian Țîcu (PUN).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

54
Tagurile:
Curtea Constituțională, deputați PSRM, deputați, PSRM
Tematic
Reacția PSRM la decizia Curții Constituționale vizând limba rusă


Загрузка...
Poliție

Un primar din Anenii Noi a devenit ținta unor atacuri: Poliția l-a găsit inconștient

61
Primarul satului Merenii Noi, raionul Anenii Noi, a devenit ținta atacurilor. Potrivit poliției, în noaptea de vineri, 22 ianuarie, câteva persoane necunoscute i-ar fi incendiat ușa, iar primarul a fost găsit inconștient în locuința sa. 

CHIȘINĂU 22 ian - Sputnik. În noaptea de vineri, poliția a fost anunțată despre faptul că niște persoane necunoscute au dat foc la niște haine în fața ușii unde locuiește primarul satului Merenii Noi, din raionul Anenii Noi. 

Apelul a fost înregistrat la ora 01:45. 

Ajunși la fața locului, oamenii legii l-au găsit pe primar inconștient și a fost transportat de urgență la spital. Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului de Poliție Anenii Noi, Olesea Gherman, primarul a primit îngrijiri medicale, iar acum se află în afară oricărui pericol.

Totodată, s-a stabilit că la intrarea în apartamentul primarului, câteva persoane necunoscute ar fi încercat să-i incendieze ușa locuinței. Ofițerii au pornit o cauză penală pentru huliganism și urmează să fie investigate toate circumstanțele. Poliția a precizat că începând cu data de 18 ianuarie, primarul satului Merenii Noi se afla în greva foamei din cauza unor neînțelegeri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

61
Tagurile:
poliția, atacat, Anenii Noi, primar


Загрузка...

Clinton l-a acuzat pe Trump de legături cu Putin. De ce?

0
(reînnoit 14:53 22.01.2021)
Statele Unite caută din nou o "urmă rusească". De data aceasta, în asaltul Capitoliului. Ex-secretarul de stat americană Hillary Clinton a declarat că Rusia ar fi fost implicată în acest sens.

Potrivit legendei, Donald Trump i-ar fi telefonat lui Vladimir Putin în acea zi. Are oare Clinton dovezi? De ce Statele Unite caută din nou justificări externe pentru propriile lor probleme? Și de ce fosta adversară politică a miliardarului american a fost numită "doamnă răzbunătoare"?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0


Загрузка...