Ilan Şor

Curtea de Apel: Ilan Şor rămâne în arest la domiciliu

28
(reînnoit 17:06 27.10.2016)
Edilul a fost reţinut, la 22 iunie, de procurorii anticorupţie într-un dosar de spălare de bani, evaziune fiscală şi escrocherie.

CHIŞINĂU, 27 oct – Sputnik. Curtea de Apel Chişinău a menţinut, joi, în vigoare decizia Judecătoriei Buiucani prin care mandatul de arest la domiciliu pe numele primarului oraşului Orhei, Ilan Şor, a fost prelungit până la 19 noiembrie.

Avocaţii lui Şor au cerut în instanţă anularea măsurii preventive de arest la domiciliu printr-o măsură non-privativă de libertate.

Ilan Şor a declarat la ieşirea din sala de judecată că prin această decizie se demonstrează că el, care recent a fost ales lider al Partidului Şor, a devenit o persoană incomodă atât pentru putere, cât şi pentru opoziţie.

„Am devenit incomozi. Prin aceasta ni se creează impedimente ca să punem în practică proiectele pe care le-am început în Orhei şi programul de susţinere a persoanelor în etate prin deschiderea magazinelor sociale”, a declarat Şor.

Ilan Şor
© Sputnik / Евгений Панасенко

Acesta a dat asigurări că, indiferent de impedimentele care i se impun, formaţiunea sa va continua să deschidă în toată ţara magazine sociale, unde pensionarii vor putea cumpăra pâine la preţul de 2 lei.

Avocaţii lui Ilan Şor nu au exclus că se vor adresa la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

„Este o decizie neîntemeiată, suntem pe acelaşi scenariu de jumătate de an, se reiterează aceleaşi argumente iniţiale fără a aduce probe sau argumente noi în susţinerea demersului înaintat de acuzatorul de stat. Este o decizie în flagrantă contradicţie cu regulamentele interioare cu privire la prelungiirea mandatului de arest şi cu practica CEDO”, a declarat avocatul Iulian Balan.

Avocatul Denis Ulanov a adăugat că decizia cu privire la adresarea la CEDO va fi luată ulterior.

Edilul a fost reţinut, la 22 iunie, de procurorii anticorupţie într-un dosar de spălare de bani, evaziune fiscală şi escrocherie.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

28
Tagurile:
arest la domiciliu, Curtea de Apel, Moldova, Chişinău, Ilan Şor, avocat
Tematic
Un mesaj din partea lui Ilan Şor. Ce îndemn are primarul
Ce s-a întâmplat la prima şedinţă de judecată în dosarul Ilan Şor


Загрузка...