Alina Zotea

Alina Zotea a fost "vandalizată": cere ajutorul ministrului de Interne

431
(reînnoit 18:47 26.10.2016)
Cortul de informare a cetăţenilor, amplasat de liberali în oraşul Leova în contextul alegerilor prezidenţiale, a fost întors cu susul în jos de persoane necunoscute.

CHIŞINĂU, 26 oct – Sputnik. Deputatul PL Alina Zotea i-a scris, miercuri, 26 octombrie, ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, o scrisoare în care cere investigarea unui caz de „distrugere şi vandalizare” a cortului PL amplasat în oraşul Leova în contextul alegerilor pentru funcţia de preşedinte al ţării.

„În conformitate cu Legea cu privire la statutul deputatului, solicit investigarea informaţiei, precum şi întreprinderea măsurilor necesare în scopul sancţionării persoanelor culpabile”, scrie deputatul liberal.

Zotea îl mai roagă pe ministrul Afacerilor Interne să fie informată în scris despre rezultatele investigaţiei.

431
Tagurile:
ministru de Interne, Jizdan, vandalizat, Alina Zotea, cort, PL, Moldova, alegeri prezidenţiale
Tematic
Șalaru s-ar fi certat cu Ghimpu din cauza Alinei Zotea
Ce şi-a vândut liberala Alina Zotea cu 8 mii de euro
Aleksandr Lukașenko în timpul protestelor din Belarus

De ce Lukașenko a închis hotarele Belarusului cu Polonia și Lituania

15
(reînnoit 10:34 18.09.2020)
Joi președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, a anunțat că armata țării este nevoită să închidă hotarele de stat cu Lituania și Polonia, iar la granița cu Ucraina să intensifice controlul și paza.

CHUȘINĂU, 18 sept – Sputnik. O sursă din cadrul instituțiilor de stat din Minsk a explicat pentru RIA Novosti ce înseamnă această decizie a autorităților belaruse. Ea a spus că închiderea granițelor cu Lituania și Polonia se va face doar pentru a contracara acțiunile ilegale și a tentativelor de acaparare a teritoriului național al Republicii Belarus.

"Asta înseamnă că hotarele sunt închise pentru acțiunile ilegale de atentare la integritatea teritorială. Pentru cetățenii care respectă legea nu intervine nicio schimbare la traversarea hotarului", a declarat sursa comentând decizia Minskului de a închide hotarul cu două state membre ale Uniunii Europene.

Anterior reprezentantul Comitetului de Stat de Grăniceri, Anton Bîcikovski, a declarat că hotarele vor fi păzite în regim intensificat de către serviciul de grăniceri și de către rezervele tactice.

Menționăm că Belarus se mărginește la est cu Rusia, la sud cu Ucraina, la vest cu Polonia, la nor-vest cu Lituania și la nord cu Letonia.

Vom menționa că ministerul de Externe al Lituaniei a reacționat la declarația președintelui belarus, Alexandr Lukașenko.

Ministerul Afacerilor Externe a Lituaniei, Linas Linkevicius, a declarat pentru postul național de radio că declarațiile lui Lukașenko sunt neadecvate.  

"S-au făcut declarații că jumătate de armată a fost dislocată la apărarea hotarelor vestice, se pare că aici cineva amenință, cineva intenționează să atace. Este o reacție neadecvată a unui om neadecvat", a declarat Linas Linkevicius.

El a spus că economia statului vecin se află la un pas de faliment și astfel de pași trebuie făcuți atent, altfel efectul poate să fie invers, să afecteze chiar statul Belarus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

15
Tagurile:
trupe, Ucraina, moldova, Letonia, Lituania, Polonia, belarus


Загрузка...
ambuteiaj

Video: Mai bine evitați strada Petricani din Capitală iată de ce

101
(reînnoit 09:38 18.09.2020)
Ambuteiaje kilometrice în sectorul Râșcani al Capitalei, pe străzile Calea Orheiului și Petricani, din cauza unul accident care s-a produs în apropiere de magazinul de materiale de construcții Supraten.

CHUȘINĂU, 18 sept – Sputnik. Accidentul a fost provocat de o autobetonieră, care a trecut de pe o bandă pe alta fără să se asigure și a acroșat un automobil VolkswagenPentru că, în dreptul accidentului, torentul de mașini de pe trei piste a trecut doar pe una, s-a format un ambuteiaj mare, până pe strada Alecu Russo de la hotarul dintre sectoarele Râșcani și Ciocana.

Este de remarcat că deși s-a creat un ambuteiaj kilometric, la fața locului nu era venit nici un echipaj la poliției.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

101
Tagurile:
accident, Petricani, evitate, ambuteiaj


Загрузка...