Renato Usatîi

A fost emis mandat de arest pe numele lui Renato Usatîi

206
(reînnoit 19:27 24.10.2016)
Liderul "Partidului Nostru," se află actualmente la Moscova. În mesajul său de pe rețeaua de socializare Facebook, el a menţionat că se încearcă să se facă o legătură între el şi "dosarul privind tentativa de asasinare a lui Gorbunţov".

CHIȘINĂU 24 oct — Sputnik. Judecătoria sectorului Centru a capitalei a emis un mandat de arest pe numele lui Renato Usatîi, liderul formațiunii de opoziție din Republica Moldova ”Partidul Nostru”. O declaraţie în acest sens a făcut judecătorul Dorin Munteanu.

"Instanța a admis cererea procurorului și a decis emiterea unui mandat de arest pe un termen de 30 de zile pe numele lui Renato Usatîi. El trebuie să stea în arest în penitenciarul №13", a spus Munteanu.

Procurorul Vitalie Busuioc a declarat că oamenii legii l-au citat repetat pe Usatîi pentru a fi interogat, ceea ce poate fi probat cu documente. Având în vedere că Usatîi nu se află pe teritoriul Republicii Moldova, acesta va fi dat în urmărire internațională.

Renato Usatîi
© Sputnik / Мирослав Ротарь

"În această situație, Usatîi va fi dat în urmărire internațională", a explicat Busuioc.

Usatîi are statut de învinuit în cazul într-un dosar penal pentru fraudă și tentativa de asasinare a bancherului rus German Gorbuntsov. Liderul "Partidului Nostru," se află în acest moment la Moscova. În mesajul său de pe rețeaua de socializare Facebook, el a menţionat că se încearcă să se facă o legătură între el şi "dosarul privind tentativa de asasinare a lui Gorbunţov".

Potrivit lui Usatîi, dosarul penal împotriva lui a fost intentat în data de 16 octombrie.

Dumitru Ciubașenco, candidatul ”Partidului Nostru” pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, a declarat că dosarul lui Usatîi este unul fabricat la comandă. În opinia sa, prin astfel de metode se încearcă eliminarea ”Partidului Nostru” din cursa pentru prezidențiale.

"Se repetă situația anului 2014, când "Partidul Nostru" a fost scos din cursa electorală cu câteva săptămâni înainte de alegerile parlamentare", — a spus Ciubașenco.

Gorbuntsov figurează într-un dosar de asasinare a deputatului Ruslana Yamadayeva din Duma FR, precum și într-un dosar de tentativă de asasinare a Alexandrei Antonova, şefa Konvers Group din Rusia.

La 20 martie 2012, German Gorbunțov a reușit să supraviețuiască în urma unei tentative de asasinat în Londra.

Anterior, Usatîi a declarat că procurorii au cerut, în cadrul ședinței de judecată din 22 octombrie, emiterea mandatului de arest și darea lui în căutare internațională. Ulterior, în cadrul unei întâlniri cu diaspora moldovenească la Moscova, el a anunțat că în cazul în care în Moldova va fi emis un mandat de arest pe numele său, el este dispus să colaboreze doar cu organele de anchetă din străinătate.

206
Tagurile:
30 de zile, Mandat de arest, Partidul Nostru, Dorin Munteanu, Dumitru Ciubașenco, Vitalie Busuioc, Renato Usatîi, Londra, Moscova
Tematic
Sandu vrea să-l învingă pe Dodon, ”folosindu-l” pe Usatîi
Usatîi promite o surpriză la alegerile prezidenţiale
Usatâi va fi citat repetat de procurori. Ce se va întâmpla dacă nu vine
Corneliu Ciurea

Ce surprize i-ar putea oferi Parlamentul președintelui Sandu

961
(reînnoit 22:27 08.03.2021)
Comentatorul politic Corneliu Ciurea spune că în cazul agravării crizei politice, Parlamentul ar putea sprijini un proiect de modificare a Constituției în partea ce ține de diminuarea atribuțiilor șefului statului.
Ce surprize i-ar putea oferi Parlamentul Președintelui Sandu

Despre o soluție juridică la rezolvarea crizei politice a vorbit, săptămâna trecută, liderul PSRM, Igor Dodon. El a declarat că, în cazul în care criza politică s-ar agrava, Parlamentul ar putea iniția un proiect de modificare a Constituției în partea ce ține de atribuțiile șefului statului, iar în toamnă să fie finalizate procedurile.

Comentatorul politic Corneliu Ciurea spune că există două scenarii în cazul aprofundării crizei politice, fie Parlamentul inițiază procedura de suspendare a Președeintelui, fie deputații modifică Constituția în partea ce ține de competențele Șefului Statului. Expertul consideră că în actualul Parlament ar există o masa critică de deputați care ar putea sprijini modificarea Legii Supreme așa încât președintele să fie exclus din joc în partea ce ține de desemnarea premierului. De asemenea, Parlamentul ar putea modifica și alte articole din Constituție, inclusiv cel legat de asigurarea interimatului funcției.

„Pe o durată de jumătate de an ar putea să existe o majoritate parlamentară suficientă pentru a iniția și vota modificări în Constituție pentru a exclude din joc președintele la atribuțiile pe care le are la desemnarea premierului sau a articolului care vizează asigurarea interimatului funcției. Este posibil și inițierea procedurii de suspendare, pentru că ar putea să existe o masă critică de deputați care să susțină aceste inițiative. Desigur, actorii politici din Parlament vor alege cea mai scurtă sau optimă soluție”, a punctat Ciurea.

Proiectele de legi constituţionale sunt adoptate de către Parlament cu votul a două treimi din deputaţii aleşi. Ele sunt prezentate Parlamentului numai împreună cu avizul Curţii Constituţionale. Legislativul este în drept să adopte o lege cu privire la modificarea Constituţiei după cel puţin 6 luni de la data prezentării iniţiativei corespunzătoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

961
Tagurile:
criză politică, atribuțiile șefului statului, modificarea Constituției
Tematic
Politolog: La ce să ne aștepăm după 23 martie?
Din rău în mai rău: Ce se va întâmpla cu criza politică după 23 martie


Загрузка...
Полицейская мигалка

Accident grav, cu sfârșit letal în Capitală - Video

480
(reînnoit 18:46 08.03.2021)
Luni, în Capitală s-a mai produs un accident grav, de data asta cu sfârșit letal. Poliția investighează cazul.

CHIȘINĂU, 8 mart – Sputnik. Accidentul a avut loc la intersecția bulevardului Cuza Vodă cu bulevardul Dacia. Un automobil de marca Volvo a intrat în mașinile parcate pe marginea drumului. Șoferul de 26 de ani a murit pe loc.

Amintim că tot astăzi, 8 martie, Ziua Internațională a Femeii, a mai avut loc un accident - unul cu implicarea a tocmai trei mașini, care s-au ciocnit într-o intersecție. Cazul a avut loc la intersecția străzilor Bulgară și Kogălniceanu din municipiul Chișinău.

S-au ciocnit un Alfa Romeo, un BMW și Toyota. Toți cei implicați în accident au rămas în viață. Dar, ghinion pentru o șoferiță chiar de Ziua Internațională a Femeii - ea este în stare de șoc, dar nu vrea să cheme ambulanța, spun martorii oculari.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

480
Tagurile:
sfârșit letal, caz, accident


Загрузка...

Russian Woman va reprezenta Rusia la Eurovision 2021

94
(reînnoit 22:08 08.03.2021)
Cântăreața ruso-tadjică Manizha Sangin a câștigat în rezultatul votului publicului, în cadrul concursului desfășurat de care "Первый канал" (Primul Canal). La eurovizion ea va interpreta piesa "Russian Woman" (Femeia rusoaică).

CHIȘINĂU, 8 mart – Sputnik. Cântăreața Manizha Sangin (Manizha) va reprezenta Federația Rusă la Concursul Eurovision din acest an.

Cântăreața ruso-tadjică Manizha Sangin a câștigat în rezultatul votului publicului, în cadrul concursului desfășurat de care "Первый канал" (Primul Canal). La eurovizion ea va interpreta piesa "Russian Woman" (Femeia rusoaică).

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de MANIZHA (@manizha)

Printre concurenții din acest la concursul național din Federația rusă au mai fost duetul feminin "2Маши" (2Mașe), fondatorul și vocalistul grupului Therr Maitz, Anton Belyaev, și cântărețul DIY Manizha.

Grupul din Sankt Petersburg Little Big a fost invitatul special al spectacolului. Anul trecut, echipa trebuia să reprezinte țara cu compoziția UNO, care a devenit o adevărată senzație în Europa. Cu toate acestea, evenimentul a fost anulat din cauza noii pandemii de coronavirus. Fanii grupului au crezut până la urmă că artiștii vor participa la competiție, dar ei doar au transmis ștafeta lui Manizhe.

Mai multe detalii aflați pe site-ul ru.sputnik.md.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

94


Загрузка...