Anatol Şalaru Klaus Iohannis

România are interese în Armata Națională a Republicii Moldova

180
(reînnoit 12:15 30.09.2016)
Aflat într-o vizită de lucru la Bucureşti, ministrul moldovean al Apărăii, Anatol Şalaru, a avut o întrevedere cu președintele României, Klaus Iohannis.

CHIŞINĂU, 30 sept – Sputnik. Ministrul moldovean al Apărării, Anatol Şalaru, a avut o întrevedere cu președintele României, Klaus Iohannis. Şalaru se află într-o vizită de lucru la Bucureşti.

În cadrul discuţiilor dintre cei doi au fost analizate relațiile bilaterale moldo-române, arhitectura securității regionale și problema transnistreană.

Anatol Salaru Анатол Шалару
© Sputnik / Евгений Панасенко

Şalaru i-a mulțumit președintelui Klaus Iohannis pentru sprijinul oferit de România în reformarea și modernizarea Armatei Naționale, dar şi pentru susținerea Republicii Moldova în parcursul ei european. Ministrul moldovean a reiterat faptul că România este cel mai important partener strategic al Republicii Moldova în domeniul securității și apărării.

Ministrul a cerut susținerea României în schimbarea formatului de pacificatori din regiunea transnistreană și înlocuirea trupelor Grupului Operativ Tactic al Federaţiei Ruse (GOTR) cu pacificatori sub mandat ONU.

Președintele României a evidențiat faptul că între cele două țări există o colaborare foarte bună și că România va continua să sprijine Armata Națională în procesul de reformare și modernizare.

Iohannis a reiterat că obiectivul comun al celor două țări trebuie să fie construirea și consolidarea relațiilor de colaborare și prietenie, favorabile ambelor părți.

180
Tagurile:
interes, Bucureşti, Anatol Şalaru, Klaus Iohannis, România, Moldova, Armata Naţională
Tematic
Moldovenii cu cetăţenia română, interzişi în Armata Naţională
Armata Naţională pregăteşte lunetişti profesionişti


Загрузка...