Liberalul Mihai Ghimpu

Bogatul liberal unionist Mihai Ghimpu

201
(reînnoit 11:47 23.09.2016)
Mihai Ghimpu împreună cu soţia sa, Dina Ghimpu, are venituri anuale de milioane, afaceri în domeniul petrolului şi un şir de active imobiliare. Cu toate acestea, conturile bancare ale lui Ghimpu sunt foarte modeste.

CHIŞINĂU, 23 sept – Sputnik. Liderul liberalilor Mihai Ghimpu, candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, are venituri anuale de milioane, afaceri în domeniul petrolului şi un şir de active imobiliare şi terenuri în Chişinău şi în raionul Orhei.

Doar pe parcursul ultimilor doi ani, familia Ghimpu a avut un venit oficial de aproape 1,8 milioane de lei. Acesta a venit din salariu, pensie, indemnizaţie şi alocaţie pentru distincţia de stat.

Din salariul de deputat, Ghimpu a avut un venit de peste 300.600 de lei. De asemenea, aproape 1,2 milioane de lei liderul PL i-a câştigat din deţinerea cotei părţi în capitalul social al unei societăţi comerciale, peste 105 mii de lei Ghimpu i-a obţinut din pensie şi aproape 76 de mii – din indemnizaţia primită de la Parlament.

De asemenea, candidatul la funcţia de preşedinte din partea PL a avut o alocaţie de la stat de aproape 10 mii de lei pentru distincţia de stat.

Mihai Ghimpu şi soţia acestuia mai sunt acţionari la o companie importatoare şi de comercializare a petrolului.

Liberalul numărul unu din Moldova are două apartamente în centrul Chişinăului, de 63 de metri pătraţi şi de 161 de metri pătraţi.

Mihai Ghimpu are împreună cu soţia sa mai multe terenuri agricole în localitatea Ivancea din raionul Orhei.

Liberalul mai declară un automobil de marca Mercedes C-180, fără a indica preţul acestuia.

Depozitele bancare ale lui Ghimpu sunt destul de modeste în comparaţie cu dividendele câştigate din acţiunile pe care le deţine. Astfel, Mihai Ghimpu anunţă că are un depozit bancar de doar 8,9 mii de lei, iar soţia acestuia – două conturi curente de 106 euro şi 105 mii de lei.

201
Tagurile:
terenuri, active imobiliare, declaraţie, avere, Mihai Ghimpu, PL, Moldova
Tematic
Ghimpu a fost enervat de Filat
Mihai Ghimpu spune când se va produce Unirea
Luminița Suveică

Dureri de cap și oboseală: Cum înfrunți astenia de toamnă

120
(reînnoit 20:48 19.09.2020)
Toamna este sezonul asteniei - afecțiune caracterizată printr-o stare de epuizare și oboseală a organismului, cauzată de schimbarea anotimpului, căreia i se adaugă stări de melancolie și, în cazurile mai grave, chiar episoade depresive.
Dureri de cap și oboseală: Cum să depășiți astenia de toamnă

Zile mai scurte, temperaturi tot mai scăzute şi peisaje care îndeamnă la melancolie. Reducerea intensităţii luminii provoacă diverse schimbări în organism: scade producţia de serotonină, considerat hormon al fericirii, vitamina D se asimilează mai greu, iar deficitul ei este una dintre cauzele lipsei de energie, a slăbiciunii musculare sau anxietăţii. Lipsa acestei vitamine stimulează producţia de melatonină, considerat hormon al somnului. 

Somnolenţa prelungită, insomniile, slăbiciunea fizică, lipsa de energie, melancolia şi predispoziţia pentru răceli şi infecţii sunt printre primele semnale ale dereglărilor fiziologice şi psihice cu care corpul se confruntă la început de toamnă.

Deși această afecțiune poate trece în câteva săptămâni, când organismul se obișnuiește cu noul anotimp, există câteva posibilități de a grăbi acest proces de adaptare și de a preveni simptomele care pot afecta activitatea zilnică.

"În această perioadă imunitatea este mai scăzută, de aceea principalul mod prin care putem influența lucrurile spre bine este alimentația. Recomandarea mea este să consumați cât mai multe alimente bogate în vitamina C, magneziu, Vitamina E, fier și calciu. Consumați legume și fructe proaspete și respectați un regim echilibrat de somn", a menționat doctorul în medicină Luminița Suveică.

Ea menținează că plimbările în aer liber, activitățile sportive, gândirea pozitivă și practicarea unui hobby pot fi cele mai bune remedii pentru astenia de toamnă.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

120
Tagurile:
Vitamine, simptome, dureri de cap, astenie, toamnă
Tematic
Vitamina B modulează un răspuns imun: ar putea trata COVID-19 - studiu


Загрузка...
Vadim Ceban

Mai multe localități vor fi racordate la rețeaua de gaze

56
(reînnoit 19:42 19.09.2020)
În Moldova există raioane în care doar 20 la sută dintre gospodării sunt racordate la rețeaua de gaze, pe când în altele proporția este de 90 procente. Care este motivul acestui decalaj am aflat de la președintele consiliului de administrație al Moldovagaz Vadim Ceban.
Moldovagaz: Mai multe localități din țară vor fi gazificate

În cadrul emisiunii "Logica Puterii" de la Sputnik Moldova Vadim Ceban a declarat că anterior exista un program de racordare la rețeaua de gaze, asigurat și executat doar din bugetul public, iar Moldovagaz nu avea împuternicirea și posibilitatea să investească în gazoducte - această responsabilitate îi revenea statului.

În prezent, în unele localități gradul de racordare a gospodăriilor la rețeaua de gaze nu ajunge nici la 25 de procente. De exemplu, din 20 de localități dintr-un raion, doar cinci sunt racordate la sistemul centralizat. O soluție în acest sens pot fi gazoducetele interrurale.

"De mai mulți ani și Moldovagaz poate investi în proiecte de construcție în baza gazoductelor interrurale. Din perspectiva liberalizării pieței fiecare, consumatorul are posibilitatea să-și aleagă furnizorul, fie Moldodovagaz, fie un alt furnizor. Din observațiile noastre, există mare cerere pentru gazul natural și aceasta va crește pentru că deja devine mai disponibil, inclusiv din punct de vedere al prețului", a declarat în studioul Sputnik Vadim Ceban.

Mai mult, în anul 2021 Moldovagaz își propune să construiască patru gazoducte interrurale din contul fondurilor instituției. Acestea vor apărea în raioanele Glodeni, Fălești, Sângerei și Telenești.

"Planificăm în anul ce urmează să investim și să dezvoltăm în mai multe localități rețelele interrurale, să construim gazoducte, iar inițiativa este susținută și de ANRE", a subliniat el.

De menționat este că în acest an programul investițional pentru racordare la rețeaua de gaze a crescut de la 18 milioane de lei până la 50 milioane, iar în anul viitor ar putea ajunge până la 100 milioane de lei – o premieră pentru Republica Moldova, a adăugat Ceban.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

56
Tagurile:
gazoduct, MoldovaGaz, gaz


Загрузка...