Carla's Dreams, Concert în Rusia

Carla's Dreams: turneu în Rusia, prețul concertelor și impostorii

240
(reînnoit 18:40 22.09.2016)
Cunoscuta trupă din Republica Moldova Carla's Dreams și-a anunțat primul turneu în Federația Rusă. Colectivul urmează să evolueze la Moscova și Sankt-Petersburg.

CHIȘINĂU, 22 sept — Sputnik. Fanii ruși ai trupei Carla's Dreams vor putea, în sfârșit, să-și asculte idolii pe viu. Artiștii au anunțat pe rețelele de socializare că intenționează să organizeze în noiembrie concerte la Moscova și Sankt-Petersburg.

Membrii Carla's Dreams au devenit foarte populari în spațiul rusesc: au fost invitați la câteva posturi de radio, dar și la principalele posturi de televiziune din Rusia. Au devenit cunoscuți prin faptul că poartă glugi și își pictează fețele, pentru a nu fi recunoscuți, își ascund insistent identitatea și, în același timp, interpretează piese care au devenit populare în Europa și Rusia. Astăzi, anonimatul și hitul "Sub pielea mea" reprezintă o carte de vizită a trupei.

În timpul ultimei vizite la Moscova, solistul trupei a ajuns într-o situaţie neplăcută cu paparazzii unui tabloid rusesc, care au anunțat că au reușit să descopere identitatea formaţiei. Cu toate acestea, membrii trupei au respins toate supoziţiile şi "dovezile" foto. Scandalul nu a afectat în niciun fel imaginii colectivului. Dimpotrivă, popularitatea trupei Carla's Dreams creşte în progresie geometrică.

Proiectul Carla's Dreams a fost înființat în anul 2012, la Chișinău. Anonimi nu sunt doar membrii trupei, ci și autorii pieselor, care sunt interpretate în trei limbi: română, engleză și rusă. Stilurile abordare sunt diverse: hip-hop, rock, disco etc.

Piese în rusă

La Moscova, la 9 noiembrie, artiștii vor organiza un concert în clubul „Yota Space", iar a doua zi vor evolua în clubul „Kosmonavt" din Sankt Petersburg.

Reamintim că la începutul acestei toamne, Carla's Dreams a prezentat un videoclip la versiunea rusească a piesei "Treugolniki". Premiera piesei a avut loc la unul dintre posturile de radio de la Moscova.

De asemenea, solistul trupei a anunțat că intenţionează să lanseze și un album cu piese doar în limba rusă.

În septembrie a fost lansat și videoclipul piese "Imperfect".

Prețul concertelor

După scandalul provocat la un concert din România, când interpreții au părăsit scena, a devenit cunoscută suma pe care o pretinde Carla's Dreams pentru un concert.

Cel puțin, astfel de prețuri se practică dincolo de Prut. Reprezentanții trupei au publicat pe Facebook fragmente din schimbul de replici dintre administrația clubului unde a avut loc incidentul și reprezentanții trupei. În mesaje apar cifrele 2115 și 3000 de euro. Era vorba de o achitare în două tranșe, suma totală fiind de 5115 euro (inclusiv TVA).

Impostorii

Pe internet au apărut conturi false, unde domnișoarele sunt invitate în numele Carla's Dreams să participe la un casting pentru filmarea unui nou videoclip. Fetele erau îndemnate să-și trimită pozele în lenjerie intimă.

Artiștii de la Carla's Dreams au anunțat pe pagina lor oficială de Facebook că nu au nicio legătură cu astfel de anunțuri și nu solicită niciodată expedierea unor poze sau orice alte informații personale, iar casting-urile pentru videoclipuri sunt organizate de persoanele angajate.

De asemenea, aceștia au îndemnat părinții să monitorizeze activitatea minorilor pe rețelele de socializare și să anunțe poliția în cazul sesizării unor situații dubioase.

240
Tagurile:
Carla’s Dreams, Muzică, Formația Carla's Dreams, Federaţia Rusă
Tematic
Carla’s Dreams vorbeşte despre identitatea sa
Carla's Dreams a prezentat o piesă în limba rusă
Anatolie Prohnițchi

Arderea frunzelor - pericol pentru sănătate: Amenzi usturătoare

48
(reînnoit 22:10 23.11.2020)
Specialiștii atenționează: nivelul poluării aerului atmosferic în urma arderii frunzelor ajunge la cote critice și poate avea efecte negative asupra sănătăţii populaţiei. Persoanele care vor recurge la acest proces vor plăti amenzi.
Arderea frunzelor - pericol pentru sănătate: Amenzi usturătoare

Odată cu venirea toamnei, tot mai des oamenii dau foc frunzelor uscate: atât în orașe, cât și în localitățile rurale. Substanţele nocive rezultate din arderea frunzelor se acumulează în stratul de aer de la suprafaţa solului, fiind emanate diferite substanţe toxice, precum monoxidul de carbon, dioxidul de sulf, funinginea, oxizii de azot, hidrocarburile şi dioxinele - cei mai toxici şi periculoşi compuşi organici de compoziţie complexă.

Aceste substanţe chimice pot cauza intoxicaţii, afecţiuni ale căilor respiratorii și sistemului nervos central, ale mucoasei ochiului sau unele maladii severe.

"Aceste sunt niște deprinderi și obiceiuri ale oamenilor de a aduna frunzele și a le da foc, iar mai apoi respirăm acest aer poluat. Soluția corectă ar fi ca frunzele să fie adunate și ulterior să fie folosite pentru îngrășăminte. Cumpărăm adesea diverși compuși chimici, însă nu folosim ce ne oferă natura", a relatat într-un interviu pentru Sputnik ecologistul Anatolie Prohnițchi.

Mai mult, legislația în vigoare prevede amenzi pentru arderea resturilor vegetale. Conform Codului Contravențional al Republicii Moldova, art.154, persoanele fizice se sancţionează cu amendă de la 12 la 24 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 60 de ore, iar persoanele juridice cu amendă de la 120 la 180 de unităţi convenţionale cu sau fără privarea, în ambele cazuri, de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 3 luni la un an.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

48
Tagurile:
amenzi pentru arderea frunzelor, frunze uscate, toamnă


Загрузка...
Люди

Obligativitatea purtării măștii în spații deschise, atacată în instanță

73
(reînnoit 21:12 23.11.2020)
Cât de legală este hotărârea Comisiei municipale Extraordinare în Sănătate Publica prin care s-a instituit obligația purtării măștilor în spațiul public deschis în municipiul Chișinău? În curând vom afla.

CHIȘINĂU, 23 nov - Sputnik. Un birou de avocați din Capitală a atacat în instanță Hotărârea nr. 27 a Comisiei municipale Extraordinare în Sănătate Publica din 20.11.2020, prin care s-a instituit obligația de purtare a măștilor (de orice tip) în spațiul public deschis în tot cuprinsul municipiului Chișinău.

Cerea avocatului Iulian Rusanovschi de chemare în judecată a Comisiei municipale Extraordinare în Sănătate Publica (partea I)
Cerea avocatului Iulian Rusanovschi de chemare în judecată a Comisiei municipale Extraordinare în Sănătate Publica (partea I)

Avocatul iulian Rusanovschi a publicat pe pagina sa de Facebook cererea de chemare în judecată a Comisiei municipale Extraordinare în Sănătate Publica.

Cerea avocatului Iulian Rusanovschi de chemare în judecată a Comisiei municipale Extraordinare în Sănătate Publica (partea II)
Cerea avocatului Iulian Rusanovschi de chemare în judecată a Comisiei municipale Extraordinare în Sănătate Publica (partea II)

Tot acolo avocatul explică de ce în opinia autorilor cererii hotărârea comisiei este neconstituțională și ilegală.

Rusanovschi: Este încălcat dreptul la libera circulație și la viața privată

"Prin aceasta măsura se încalcă grav dreptul constituțional la libera circulație și la viața privată, drepturi ce pot fi îngrădite doar prin legi adoptate de Parlament (conform Deciziei Curții Constituționale nr. 18 din 23.06.2020). Mai apoi, prin aceasta Hotărâre nu se urmărește lupta cu răspândirea COVID, din simplu motiv ca în viziunea Comisiei, oamenii pot purta orice fel de măști (cârpe), important este ca să aibă ceva peste gură. Oamenii poarta aceeași masca săptămâni întregi și se intoxica de la mizeria depusă pe ea. Acest factor nu are importantă pentru autorități. Dezgustător și abuziv", scrie Iulian Rusanovschi pe pagina sa de Facebook.

Avocatul mai afirmă că membrii Comisiei vădesc tendințe autoritare care trebuie oprite de instanța de judecată.  

"Asemenea norme sfidează orice principiu de ierarhie legislativă și vădesc tendințele autoritare ale membrilor Comisiei, tendințe care trebuie oprite prin revocarea Hotărârii de către instanța de judecată competentă", afirmă Rusanovschi.  

Amintim că vineri Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău s-a întrunit în ședință și a adoptat decizia privind purtarea obligatorie a măștii în toate spațiile publice deschise în municipiul Chișinău.

Autoritățile municipale au atenționat că sfidarea acestor reguli constituie pericol pentru sănătatea publică, iar cei care nu le vor respecta se vor alege cu amenzi sau chiar vor fi trași la răspundere penală.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

73
Tagurile:
instanță, atacat, obligatorie, mască, purtator


Загрузка...