Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești

Ministerul Finanţelor a decis blocarea temporară a unor alocaţii din buget

105
(reînnoit 10:01 23.08.2016)
Ministerul Finanţelor a efectuat blocarea temporară a unor alocaţii aprobate în bugetul de stat pe anul în curs către autorităţile publice locale.

CHIŞINĂU, 22 aug – Sputnik. Ministerul Finanţelor, în calitate de administrator al bugetului de stat, a efectuat blocarea temporară a unor alocaţii aprobate în bugetul de stat pe anul 2016 către autorităţile publice locale.

Ministerul anunţă că a luat această decizie în baza Legii finanţelor publice şi responsabilităţii bugetar-fiscale. Potrivit articolului ce se referă la blocarea alocaţiilor bugetare, termenul acestei proceduri nu poate depăşi 60 de zile.

„Blocarea temporară a unor alocaţii constituie suma de 200 milioane de lei, ceea ce reprezintă circa 2,5% din suma totală a transferurilor aprobată în bugetul de stat pentru bugetele locale”, potrivit ministerului.

Instituţia anunţă că blocarea alocaţiilor, la termenul scadent, urmează sau să fie retrasă de minister, sau să fie confirmată de Parlament prin ajustarea bugetului anual în cadrul efectuării unui exerciţiu legislativ.

La situaţia din 18 august, de la bugetul de stat către bugetele locale, transferurile cu destinaţie specială pentru învăţământ, cultură, tineret şi sport pentru 8 luni ale anului în curs au fost efectuate integral, inclusiv pentru luna august, pentru a facilita pregătirea instituţiilor pentru noul an şcolar.

105
Tagurile:
alocaţii, blocare, Moldova, buget, Ministerul Finanţelor
Tematic
Guvernul interzice angajările în sistemul bugetar, inclusiv în şcoli şi spitale
Milioane din buget pentru un serviciu de urgență ce deocamdată nu există

Загрузка...