Ofiţeri CNA

Prima reţinere CNA din această săptămâna: este vorba despre un primar

151
(reînnoit 11:49 22.08.2016)
Un primar este cercetat penal pentru trafic de influență. Acesta ar fi estorcat 9 mii de lei pentru a „aranja” o licitație

CHIŞINĂU, 22 aug – Sputnik. Primarul satului  Rădulenii-Vechi din raionul Florești a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție. Bărbatul este suspectat de trafic de influență.

În denunțul său, un cetățean a invocat faptul că primarul, împreună cu un fost angajat al Consiliului raional Floreşti, ar fi pretins 9 mii de lei sub pretextul că ar putea influența un funcționar de la Camera de Industrie şi Comerţ Soroca să evalueze la un preț micșorat niște bunuri imobile. Parte a „înțelegerii” era şi influențarea membrilor comisiei de licitație, în rezultatul căreia denunțătorul urma să fie desemnat câștigător.

Primarul a fost documentat la primirea banilor estorcaţi şi transmişi sub controlul CNA. Funcționarul a fost recunoscut în calitate de bănuit şi reţinut pe un termen de 72 de ore.

Dacă va fi găsit vinovat, primarul riscă închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de la 60 mii la 80 mii de lei.

151
Tagurile:
Floreşti, trafic de influenţă, Soroca, Moldova, primar, CNA
Tematic
O nouă reţinere efectuată de CNA, este vizată o persoană fizică
„Percheziții, ridicări, audieri”: trei bănci din Moldova în vizorul CNA

Загрузка...