Veaceslav Platon ar fi fost încătuşat la Kiev

Veaceslav Platon va sta 40 de zile în puşcăria din Kiev

82
(reînnoit 17:24 28.07.2016)
Judecătorii ucraineni au dat curs demersului procurorilor de a-l plasa în arest preventiv pe un termen de 40 de zile pe Veaceslav Platon, învinuit în dosarul fraudelor de la BEM.

CHIŞINĂU, 28 iul – Sputnik. Judecătoria Pecersk din Kiev i-a aplicat mandat de arest preventiv pe un termen de 40 de zile omului de afaceri Veaceslav Platon, învinuit de procurorii moldoveni în dosarul fraudelor bancare.

Decizia a fost luată cu puţin timp în urmă. Informaţia a fost confirmată pentru Sputnik de procurorul şef anticorupţie, Viorel Morari.

Procuratura Generală a Republicii Moldova a fost informată prin intermediul canalelor INTERPOL despre faptul reţinerii, pe 25 iulie, în oraşul Kiev, a cetăţeanului Veaceslav Platon, anunţat în căutare internaţională de autorităţile noastre.

исправительное учреждение
© Sputnik / Мирослав Ротарь

Procuratura a iniţiat procedura de extrădare a cetăţeanului Veaceslav Platon, în condiţiile legislaţiei naţionale şi internaţionale, prevăzute în astfel de cazuri.

Omul de afaceri moldovean, Veaceslav Platon, pus sub învinuire de procurorii anticorupție în cadrul dosarului fraudelor bancare, riscă până la 25 de ani de închisoare.

Platon este învinuit oficial de spălare de bani şi escrocherie în proporţii deosebit de mari. Potrivit Codului Penal, persoana învinuită de spălare de bani în proporţii deosebit de mari, riscă închisoare de la 5 la 10 ani.

Pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari, Codul Penal prevede închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Procurorii îl acuză pe Platon că a fraudat Banca de Economii a Moldovei cu peste 800 milioane lei.

82
Tagurile:
40 de zile de arest, Platon, fraude bancare, Moldova, Kiev, Ucraina, Viorel Morari
Tematic
Mandat de arest pe numele lui Platon, doi reţinuţi şi mai mulţi martori audiaţi
Platon va fi extrădat în Republica Moldova
Vasile Vulpe

Crearea platformelor industriale multifuncționale: Avantaje

13
(reînnoit 16:35 30.10.2020)
Guvernul a lansat programul-pilot care prevede crearea platformelor industriale multifuncționale. Despre avantajele pentru antreprenori și beneficiile asupra economiei am aflat de la șeful Direcției politici economice din cadrul Ministerului Economiei, Vasile Vulpe.
Crearea platformelor industriale multifuncționale: Avantaje

Statul va susține financiar crearea platformelor industriale, iar autoritățile publice locale vor fi responsabile de întreținerea și dezvoltarea acestora. Platformele vor contribui la dezvoltarea industriei în regiuni și crearea locurilor de muncă, susțin autoritățile.

Potrivit lui Vasile Vulpe, avantajele acestor platforme este că vor fi dotate cu toate rețelele de comunicare – iluminare, apă, canalizare, gaz etc. Racordarea la aceste facilități este una dintre cele mai costisitoare la etapa construcției.

"Atâta timp cât se va oferi o platformă unică, ce va avea o bază și mentenanță unică, atunci agentul economic nu va trebui să-și facă griji de aceste aspecte. Este un aspect foarte important", a subliniat interlocutorul.

Mai mult, odată cu crearea platformelor industrial-multifuncționale vor fi create inclusiv laboratoare de cercetare și renovare. Astfel, va avea loc simbioza dintre necesitățile din punct de vedere tehnologic a întreprinderii și activitățile științifice de cercetare și dezvoltare ale antreprenorilor, a mai adăugat Vasile Vulpe.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

13
Tagurile:
economie, industrie, Ministerul Economiei al Republicii Moldova
Tematic
Proiect esențial pentru Moldova: 16 platforme industriale în 16 raioane


Загрузка...
Valeriu Ghilețchi

Ghilețchi: Scenarii politice după alegeri

105
În cadrul emisiunii "Contrapunct" fostul vicepreședinte al Parlamentului, Valeriu Ghilețchi s-a referit la câteva scenarii politice după alegeri prezidențiale din această toamnă.
Ghilețchi: Scenarii politice după alegeri

Având în vedere că în prezent nu există o majoritate în Legislativ, după alegerile prezidențiale din luna noiembrie curent, am putea avea două scenarii majore, susține Valeriu Ghilețchi.

Primul ar fi reformatarea actualului Parlament în așa fel ca să fie creată o majoritate parlamentară, care ar oferi susținere politică pentru un nou cabinet de miniștri.

"Presupun că lucrurile vor încerca să meargă spre reformatarea unei majorități parlamentare, ținând cont de instinctul de supraviețuire a deputaților. Pe de altă parte, mi se pare că interesul ambelor jucători – Igor Dodon și Maia Sandu ar fi resetarea, decât reformatarea actualului Parlament. Orice reformatare nu va da rezultatele scontate", a subliniat Valeriu Ghilețchi.

Cel de-al doilea scenariu ar fi alegerile anticipate. Acest lucru s-ar putea întâmpla, dacă nu se reușește crearea unei majorități parlamentare.

"De fapt, dacă aș fi în locul celor doi lideri aș opta pentru resetare, pentru că îți permite să te așezi la masa de tratative. (…). Va fi mult mai ușor de negociat, decât în actuala conjunctură politică", a remarcat fostul demnitar.

Totuși, este prematur să vedem cum vor evolua evenimentele, susține Valeriu Ghilețchi. Rezultatele alegerilor prezidențiale vor influența tonul mișcărilor în Parlament, chiar dacă sunt lucruri care nu depind în mod direct de președinte. Cu toate acestea, câștigătorul va influența procesele politice din Parlament.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

105
Tagurile:
președinte, Parlament, alegeri


Загрузка...
Ambulanță, Medic

Număr mare de infectări și decese cauzate de COVID într-o singură zi

0
(reînnoit 18:10 30.10.2020)
Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 75 201 cazuri. 18 persoane au murit astăzi din cauza complicațiilor cauzate de COVID-19.

CHIȘINĂU, 30 oct – Sputnik. Ministerul Sănătății anunță că astăzi au fost confirmate în țară 968 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Bilanțul vine în urma efectuării a 3463 de teste, dintre care primar – 3124 şi repetat – 339.
Din numărul total de cazuri, patru sunt de import (Turcia-1, Rusia-1, Polonia-1, Republica Elenă-1).

Cu regret, din numărul total de cazuri 50 sunt lucrători medicali: 15 medici, 23 de asistenți medicali și 12 angajați din cadrul personalului auxiliar.

Dintre persoanele infectate,  789 sunt în stare gravă (dintre care 40 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1423 – în stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

Ministerul informează că alte 695 de persoane au fost tratate și externate. În total, 55 190 persoane s-au vindecat de COVID-19.

În tratament la domiciliu sunt 6 322 de persoane cu forme ușoare de COVID-19, iar 24 163 sunt sub supraveghere la domiciliu.
În ultimele 24 de ore a fost înregistrat un număr mare de decese – 18 oameni cu vârste cuprinse între 53 și 85 de ani au murit în urma complicațiilor provocate de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
decese, infectare, Ministerul Sănătăți, coronavirus, COVID-19
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Pierdere imensă: Un cunoscut medic a fost răpus de COVID-19
Expert: Va fi învins COVID-19 în Moldova și în lume?


Загрузка...