Комар

Atenţie maximă: virusul Zika a ajuns la hotar cu Moldova

563
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii de la Bucureşti, Laurenţiu Colintineanu, a declarat, marți, că virusul Zika a ajuns pe teritoriul României.

CHIŞINĂU, 12 iul – Sputnik. O persoană purtătoare a virusului Zika care a călătorit din Martinica în România ar fi cauza apariției acestei amenințări, anunță oficialii Ministerului român al Sănătății. 

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii de la Bucureşti, Laurenţiu Colintineanu, a declarat, marți, că virusul Zika a ajuns pe teritoriul României. 

Răspândirea febrei Zika prin transmițători în Republica Moldova nu poate avea loc, dă asigurări Centrul Naţional de Sănătate Publică.

„În Republica Moldova vieţuirea speciilor de ţânţari Aedes este imposibilă din cauza temperaturilor medii anuale scăzute, deci răspândirea febrei Zika prin transmițători nu poate avea loc”, anunţă instituţia.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertiza că virusul Zika, transmis în principal de ţânţari, se propagă „în mod exploziv” în America de Sud, unde în 2016 ar putea fi trei-patru milioane de cazuri.

Коллекция инклюзов геологического музея имени Вернадского
© Sputnik / Владимир Астапкович

De la depistarea bolii pentru prima dată, în mai 2015, în Brazilia, virusul s-a răspândit în peste 20 de ţări. Nu există nici un vaccin care să ne protejeze împotriva virusului Zika, dar nici unul antiviral, care să se administreze împotriva infecţiei. 

Simptomele primare ale virusului Zika sunt febră ușoară, erupții cutanate, dureri de cap, conjunctivită și durează între 2 și 7 zile.

Unica metodă de prevenție o reprezintă protecția contra mușcăturilor de țânțar. Cetățenilor  care  călătoresc  în  zone  endemice  se  recomandă folosirea  îmbrăcămintei deschise la culoare, care ar acoperi o cât mai mare suprafață a corpului, plase anti-țânțari la ferestrele locuințelor.


563
Tagurile:
Moldova, România, Zika
Tematic
A fost identificată femeia din Rusia care "a adus" virusul Zika din Dominicane
Ce este Zika şi de ce sunt ameninţate 1 miliard de pesoane


Загрузка...