Военная техника США въезжает в Молдову

NATO va dota Armata Moldovei cu echipament şi tehnică militară

262
Ţările membre NATO vor participa la dotarea Armatei Naţionale a Republciii Moldova cu echipament şi tehnica necesară.

CHIŞINĂU, 12 iul – Sputnik. Ministrul moldovean al Apărării, Anatolie Şalaru, a declarat marţi, 12 iulie, în cadrul unei conferinţe de presă la Chişinău că Armata Naţională a Republicii Moldova va fi dotată cu echipament şi tehnică militară NATO.

Potrivit ministrului, dotarea va avea loc în cadrul Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare (Defence Capacity Building Initiative –DCBI), la care Moldova a aderat în 2014. 

„Moldova este inclusă în iniţiativa DCBI, ceea ce înseamnă că la prima etapă trebuie să adopte Strategia de securitate naţională şi Strategia naţională de apărare. În a doua etapă, ţările membre NATO vor participa la dotarea Armatei Naţionale cu echipamentul, tehnica şi utilajele necesare”, a declarat Şalaru. 

„NATO şi-a asumat acest angajament la summit-ul din Ţara Galilor şi urmează ca noi să întreprindem primii paşi, iar a doua etapă va însemna dotarea Armatei Naţionale cu echipamentul şi tehnica necesare. Unele ţări deja au făcut primii paşi. Este vorba de Polonia, România şi SUA”, a continuat ministrul moldovean al Apărării. 

Şalaru a mai adăugat că scopul NATO este de a ajuta Republica Moldova să-şi formeze o armată modernă, capabilă să se apere singură.

 

262
Tagurile:
tehnică, Şalaru, Moldova, NATO, Armata Naţională
Tematic
Ce vor discuta Rusia și NATO la 13 iulie
Totalurile Summitului NATO de la Varşovia. Franţa: Rusia este un partener


Загрузка...