guvern APCE

Consiliul Europei atestă o ameliorare a situaţiei în Moldova

44
(reînnoit 12:58 29.06.2016)
Premierul Pavel Filip a avut, miercuri, o întrevedere cu co-raportorul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru Republica Moldova, Ögmundur Jonasson.

CHIŞINĂU, 29 iun – Sputnik. Apreciem parteneriatul Republicii Moldova cu Consiliul Europei (CoE) și interesul cu care CoE urmăreşte evoluţiile din țara noastră, a declarat premierul Pavel Filip în cadrul discuţiei purtate, miercuri, co-raportorul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru Republica Moldova, Ögmundur Jonasson.

Pavel Filip a vorbit despre acţiunile întreprinse în vederea impulsionării reformei justiţiei, creării condiţiilor favorabile pentru dezvoltarea mediului de afaceri şi investiţional, reformării administraţiei publice, dar şi în scopul aprofundării dialogului cu societatea civilă. 

Potrivit premierului, un obiectiv important este obţinerea unui acord cu FMI, restabilirea relaţiilor cu donatorii şi asigurarea stabilităţii şi predictibilităţii financiare a Republicii Moldova. 

„Guvernul este ferm determinat să realizeze reformele propuse, având şi susţinerea majorităţii parlamentare”, a declarat Filip.

 „Vedem cooperarea noastră doar sub aspect pozitiv şi venim la Chişinău de fiecare dată pentru a vă ajuta”, a declarat Ögmundur Jonasson. 

Potrivit oficialului, Consiliul Europei monitorizează atent evoluţia evenimentelor în ţara noastră şi atestă o ameliorare a situaţiei, comparativ cu luna februarie.

Părţile au avut un schimb de opinii pe o serie de subiecte ce vizează reformele în justiţie, asigurarea drepturilor omului, libertatea mass-media, precum şi aspecte privind procesele electorale. 


44
Tagurile:
raportori, Pavel Filip, Moldova, APCE
Tematic
APCE apreciază acţiunile poliţiei moldoveneşti în cadrul protestelor
Moldova riscă să piardă dreptul de vot la APCE


Загрузка...