Militari bănuiţi de sustragerea şi comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor.

Comerţ cu armament în Moldova: vânzători - militari ai Armatei Naţionale

218
(reînnoit 13:18 25.05.2016)
Mai mulţi militari sunt bănuiţi de sustragerea şi comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor din dotarea Armatei Naţionale.

CHIŞINĂU, 25 mai – Sputnik. Ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) în comun cu Procuratura Generală au realizat un complex de acţiuni speciale de investigaţii, urmare a cărora au deconspirat mai mulţi militari ai Armatei Naţionale, bănuiţi de sustragerea din cadrul unităţilor militare şi comercializarea substanţelor explozive, muniţiilor, precum şi a altor obiecte de iniţiere a exploziilor.

Аvion de luptă Su-35
© Sputnik / Виталий Аньков

În cadrul percheziţiilor efectuate la domiciliul bănuiţilor şi la locurile de muncă ale acestora, aflate în localităţile Bălţi şi Străşeni, au fost depistate şi ridicate 1,6 kilograme de trotil, 126 de cartuşe de luptă de calibrul 7,62, 88 capse detonante de model „UZRGM”, 3 focoase de model „M-12”, destinate pentru iniţierea bombei de calibru 120 mm,  94,8 metri de fitil detonant, un calup de amonit cu masa de 328 grame, precum şi 36 grame de trinitrotoluen — substanţă explozivă brizantă de putere medie.

Pe numele bănuiţilor a fost iniţiată urmărirea penală. Dacă vinovăţia acestora va fi demonstrată, ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 2 până la 7 ani.

218
Tagurile:
armament, vânzare, Moldova, Armata Naţională
Tematic
Angajatul Armatei Naţionale care a omorât un om, în arest preventiv
Relaţiile neregulamentare în Armata Naţională, în vizorul procurorilor


Загрузка...