Control Vamal aeroport

La Serviciul Vamal a început cel mai important element de reformă

101
(reînnoit 18:36 13.05.2016)
Angajații Serviciului Vamal vor fi examinați pe baza a patru criterii: fișa de atestare, fișa de integritate, pregătirea profesională și capacitatea de operare cu sistemele informaționale.

CHIŞINĂU, 13 mai – Sputnik. Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a anunțat inițierea procesului de atestare a colaboratorilor sistemului vamal.

”Scopul respectivei atestări este de a crea un efectiv profesionist și integru, care să corespundă tuturor criteriilor de eligibilitate pentru funcția exercitată, asigurând astfel sporirea eficienței activității Serviciului Vamal, consolidarea disciplinei de muncă, precum și promovările obiective în funcție în dependență de performanțe”, a declarat vineri Vrabie în cadrul ședinței Comisiei de atestare a Serviciului Vamal.

Angajații Serviciului Vamal vor fi examinați pe baza a patru criterii: fișa de atestare, fișa de integritate, pregătirea profesională și capacitatea de operare cu sistemele informaționale din gestiunea autorității vamale.

Procesul de atestare va dura două luni de zile.

Potrivit Regulamentului, angajații supuși procedurii de atestare vor fi avizați cu o lună înaintea datei atestării, aceștia dispunând de suficient timp pentru a se pregăti la toate compartimentele de specialitate.

Atestarea angajaţilor vamali, cu excepţia celor care fac parte din efectivul de comandă suprem, se efectuează o dată la doi ani sau cel puţin o dată la patru ani.

Conform datelor Serviciului Vamal, circa 24% din angajați nu au fost niciodată supuși atestării, iar alți 49% au fost atestați doar o singură dată, la încadrarea în funcție.

101
Tagurile:
Vitalie Vrabie, vamă, Moldova, atestare
Tematic
Șeful Vămii a demarat un control riguros la posturile vamale
Noi mecanisme de monitorizare a angajaţilor vamali


Загрузка...