Consiliul Raional Orhei

Administraţia publică a Republicii Moldova va fi reformată

121
(reînnoit 13:59 13.05.2016)
Până în luna iunie, Guvernul îşi propune să aprobe Strategia de reformă a administraţiei publice în Republica Moldova pentru anii 2016-2020.

CHIŞINĂU, 13 mai – Sputnik. Raționalizarea structurii Guvernului, reducerea fragmentării structurii administrativ-teritoriale şi asigurarea funcționării unui sistem eficient de monitorizare, responsabilizarea și transparentizarea performanței autorităților, instituțiilor publice și entităților economice de stat sunt printre obiectivele principale ale Strategiei de reformă a administraţiei publice în Republica Moldova pentru anii 2016-2020.

Documentul prevede o abordare integrată a reformei administrației publice centrale și administrației publice locale.

În acest context, la Chişinău a avut loc prezentarea Raportului de evaluare cu privire la administraţia publică din Republica Moldova, elaborat în cadrul proiectului SIGMA (Support for Improvement in Governance and Management).

Prim-ministrul Pavel Filip a menţionat că reforma administrației publice, atât la nivel central, cât și la nivel local, este una dintre restanțele în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

„Preluând mandatul de prim-ministru, mi-am propus ca una din priorităţile strategice să fie reforma administraţiei publice, pentru că aceasta este conexă cu multe alte reforme care trebuie să fie realizate în Moldova”, a menţionat Filip.

Premierul a declarat că o precondiţie a succesului reformei este existența unei cooperări strânse și durabile cu societatea civilă, sectorul privat, instituțiile academice și media,  precum și cu partenerii de dezvoltare. Guvernul îşi propune consultarea proiectului strategiei cu toate părţile interesate, dar şi aprobarea acestuia la începutul lunii iunie.

121
Tagurile:
administraţia publică, primării, Strategie, Moldova, Guvern
Tematic
Alegeri locale pentru o administrație nereformată
Din 2016, Primăria Chișinău va cheltui “altfel” banii publici


Загрузка...