Alegeri 2015

În ce localități din Moldova vor avea loc duminică alegeri locale

60
(reînnoit 13:22 13.05.2016)
Duminică vor avea loc alegeri locale noi ale primarilor în comuna Ochiul Roș, raionul Anenii Noi, şi comuna Sărata-Galbenă, raionul Hânceşti.

CHIŞINĂU, 13 mai – Sputnik. Duminică, 15 mai, în câteva localităţi din ţară vor avea loc alegeri locale noi ale primarilor. Este vorba de comuna Ochiul Roș, raionul Anenii Noi şi comuna Sărata-Galbenă, raionul Hânceşti.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, pentru desfășurarea acestui scrutin, în comuna Ochiul Roș a fost amenajată o secție de votare, unde își vor exercita dreptul de vot 346 alegători.

În comuna Sărata-Galbenă au fost constituite 5 secții de votare, iar pe listele electorale de bază sunt înscrişi 4536 alegători.

În cursa pentru funcția de primar al comunei Ochiul Roș s —au înregistrat patru concurenți electorali, iar pentru cea de primar al comunei Sărata-Galbenă – cinci.

Pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale noi din 15 mai din bugetul de stat  au fost alocați peste 137 mii de lei.

Mandatul primarului comunei Sărată-Galbenă a încetat înainte de termen, în legătură cu incompatibilitatea funcției de primar cu cea de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, iar mandatul primarului comunei Ochiul Roș – în legătură cu demisia sa din motive de sănătate.

60
Tagurile:
rpimari, Moldova, alegeri, CEC
Tematic
Cine ar câștiga alegerile în Moldova
Strasbourgul salută revenirea la alegerea directă a preşedintelui în Moldova

Загрузка...