Instituţie penitenciară

Condiții speciale pentru deținuții cu probleme de vedere

20
Persoanele private de libertate cu probleme de vedere, din trei penitenciare din țară, vor fi ajutați de asistenți speciali.

CHIȘINĂU, 2 mai – Sputnik. Departamentul Instituțiilor Penitenciare (DIP) și Organizația de Caritate Umanitară “Hjelp Moldova” au semnat un acord de colaborare. Documentul  a fost semnat de directorul adjunct al DIP, Igor Guja şi președintele organizației, Hans Bjørn Bakketeig.

Acordul prevede asistatrea persoanelor private de libertate cu probleme de vedere. Instituțiile penitenciare selectate care vor beneficia de asistența “Hjelp Moldova” sunt penitenciarele din Rusca, Goian și Rezina. 

Directorul adjunct al DIP a mulțumit Organizației de Caritate Umanitară “Hjelp Moldova” și Misiunii Norvegiene pentru Promovarea Supremației Legii în Moldova (NORLAM) pentru susținere și colaborare.

”Doar prin deschidere, transparență și receptivitate, cu eforturi maxime,  putem obține rezultate în atingerea scopului nostru comun, cel de reeducare și resocializare a persoanelor din detenție”, a menționat directorul adjunct al DIP.

Președintele “Hjelp Moldova” a remarcat că persoanele din detenție beneficiază de aceleași drepturi ca și ceilalți cetățeni ai țării, nemijlocit la capitolul sănătate și instruire.

20
Tagurile:
Norvegia, probleme de vedere, DIP, penitenciar, Moldova
Tematic
Efectivul penitenciarelor a fost suplimentat
Angajaţii penitenciarilor, nevoiţi să tragă focuri de armă


Загрузка...