Startul acțiunii ”Panglica Sfântului Gheorghe”

Opinie: Panglica Sfântul Gheorghe - simbol al dreptății

114
Participanții la conferința de presă multimedia, consacrată startului acțiunii "Panglica Sfântului Gheorghe" consideră că acest simbol semnifică dreptatea, unitatea și Victoria binelui asupra răului.

CHIȘINĂU, 22 apr — Sputnik. "Panglica Sfântului Gheorghe" a devenit nu numai o acțiune în cinstea Marii Victorii, ci este un simbol al dreptății și al superiorității binelui asupra răului, a declarat vicedirectorul asociaţiei "Rossotrudnicestvo", Alecsandr Radikov, la conferința multimedia de luni, dedicată startului acțiunii "Panglica Sfântului Gheorghe". În cadrul evenimentului a fost realizată legătura video cu oraşul Simferopol.

Potrivit lui Radikov, Rossotrudnicestvo se ocupă de mai mulți ani cu promovarea acestei acțiuni peste hotare. În acest an ea va avea loc în peste 70 de țări ale lumii, iar în străinătate au fost trimise de două ori mai multe seturi de panglici "Sfântul Gheorghe.

"Cetățenii străini iau parte activă la această acțiune — de la Indonezia până la Țările din America Latină, care nu au participat la cel de-al Doilea Război Mondial, dar pentru ei este foarte important să se inițieze în lucrurile sfinte — Victoria binelui asupra răului, dreptății, antifascismului", a menționat aceeași sursă.

Potrivit lui, "Panglica Sfântului Gheorghe" este un lucru care servește drept simbol al dreptății și se contrapune falsificării istoriei".

Dmitri Kiseliov, director general al AIȘ "Rusia Azi" afirmă, la rândul său, că atitudinea față de "Panglica Sfântului Gheorghe" trebuie să fie aceeași ca și față de drapel.

"Din ideea care a luat naștere între pereții agenției noastre în anul 2005, acțiunea s-a transformat într-un imens flash-mob. Oamenii simt în această Panglică un punct de sprijin, care astăzi e mai actual ca niciodată",a spus Kiseliov.

Pentru prima dată Moldova a participat la acțiunea "Panglica Sfântului Gheorghe" șase ani în urmă. Atunci, voluntarii au împărțit peste 20 de mii de panglici.

Președintele Consiliului Obștesc "Pentru Patrie" Igori Tuleanțev de la centrul de presă din Chișinău a mulțumit AIȘ "Rusia Azi" pentru că a fost inițiată această acțiune.

"Anul trecut, a subliniat el, doar în Moldova la cea de-a 75-a aniversare a Marii Victorii au fost împărțite peste 170 de mii de panglici. Cererea pentru ele este foarte mare în țara noastră. De fapt, ele niciodată nu sunt suficiente."

Una din acțiunile principale care a avut loc în Moldova a fost marșul cu o panglică de 250 de metri.

"La această acțiune au participat mai multe mii de persoane din Chișinău și din alte orașe care au fost eliberate de fascism. Panglica Sfântului Gheorghe a devenit simbolul consolidării și unirii tuturor forțelor patriotice ale țării noastre multinaționale", afirmă Tuleanțev.

În ziua în care a fost dat startul acțiunii, AIȘ "Rusia azi" a inaugurat o expoziție de fotografii, dedicate celei de-a 75-a aniversări a Biroului de Informații Sovietic, de la care și-au luat începutul cele mai mari agenții de știri — APN, RIA Novosti și AIȘ "Rusia Azi". Expoziția arată războiul prin ochii foto-corespondenților de război ai Biroului și povestește despre cele mai importante etape ale luptei împotriva fascismului. Lucrările sunt expuse lângă clădirea AIȘ "Rusia Azi" pe bulevardul Zubovsk, ea va fi deschisă până la 13 mai 2016.

114
Tagurile:
dreptate, Panglica Sfântului Gheorghe, acțiune, start, simbol
Tematic
Lucaşenko a promulgat o amnistie în legătură cu Ziua Victoriei
Protest

Așa nu se mai poate: Părinții ies la protest - detalii

1392
(reînnoit 12:49 02.03.2021)
Mai mulți părinți nemulțumiți de revenirea la învățământul online sunt gata să iasă la protest în fața Parlamentului. Aceștia vor ca elevii să poată merge la ore și să însușească materia de studii în incinta sălilor de clasă.

CHIȘINĂU 2 mart - Sputnik. Unii părinți au ajuns la limita răbdării și vor să iasă la protest. Aceștia intenționează să organizeze o manifestație în fața Parlamentului vineri, 5 martie, la ora 13:00. Părinții sunt nemulțumiți de decizia CNESP privind trecerea elevilor la învățământul de la distanță și vor cere în cadrul protestului să fie redeschise școlile. 

Victoria Rusnac este mama a patru copii, trei dintre care sunt elevi. Femeia susține că deja de un an de zile copiii nu pot învăța și rămân în urma programei școlare din cauza orelor online. Mai mult, femeia se arată indignată și de faptul că părinții sunt nevoiți să-și ia copiii la locul de muncă, pentru că nu au cu cine să-i lase acasă. 

„În anii precedenți, Alexandra era una din cele mai bune la matematică, acum ea multe teme noi nu le înțelege, dar programa merge înainte. Copilul nu sa dezvoltat în ritm cu programa pentru că multe teme noi trebuie să le studieze singură, cu multe nelămuriri. O concluzie ce ține de școlarii mei - pot sa declar ca un an de zile de studii copiilor noștri l-au pierdut”, susține organizatoarea protestului de vineri. 

Precizăm că peste șapte mii de părinți au semnat o petiție online în care își manifestă nemulțumirea față de decizia CNESP de a trece elevii la învățământul de la distanță și solicită anularea urgentă a acestei hotărâri. Potrivit autorilor petiției, autoritățile nu au întreprins acțiunile necesare pentru a asigura condițiile pentru buna desfășurare a învățământului online. Părinții susțin că elevii nu au fost asigurați cu echipamentul necesar ca să-și poată continua studiile de la distanță.

De asemenea, părinții se arată indignați de faptul că, în timp ce școlile urmează a fi închise, alte locuri publice rămân deschise.

„În timp ce dvs închideți școlile, vital necesare pentru a asigura un proces educațional eficient și calitativ, rămân deschise bisericile, localurile de alimentație publică, barurile, piețele și alte locuri publice, iar transportul public e plin de persoane cu vârsta peste 60 ani, care și reprezintă principala categorie de risc în pandemia de COVID-19”, menționează părinții.

Amintim că vineri, 26 februarie, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis să înăsprească unele măsuri, în legătură cu creșterea numărului de cazuri de COVID-19. Una dintre decizii este transferarea elevilor și studenților la învățământul online în perioada 1 - 15 martie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1392
Tagurile:
protest, online, școli, elevi, părinți nemulțumiți, părinți
Tematic
Școlile se închid din nou și trec la învățământul online - iată de când


Загрузка...

Live: În Moldova a început campania de vaccinare

56
(reînnoit 10:08 02.03.2021)
Campania de vaccinare împotriva COVID-19 este lansată în țara noastră marți, 2 martie. Primele persoane care vor fi vaccinate sunt angajații sistemului medical, vaccinarea se va desfășura în câteva etape.

Mai întâi vor fi imunizați cei care lucrează nemijlocit în cadrul secțiilor de reanimare, anestezie și de terapie intensivă, precum și personalul din cadrul secțiilor cu profil COVID-19 din spitale. Ulterior va fi vaccinat întreg personalul medical din instituțiile spitalicești, a precizat anterior Ministerul Sănătății.

Campania a început cu vaccinarea lucrătorilor medicali de la Spitalul Clinic Republican, iar apoi vor fi imunizați angajați ai Institutului de Medicină Urgentă.

În cadrul celei de-a doua etape vor fi imunizate persoanele care au depășit vârsta de 60 de ani, cele care au afecțiuni cronice, precum și angajații din cadrul structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului și lucrătorii din sistemului penitenciar.

Abia la cea de-a treia etapă va fi imunizată toată populația, adică toți cei care nu au fost vaccinați în primele două etape.

Pentru cine poate fi periculos vaccinul AstraZeneca, administrat în Moldova>>>

Potrivit planului național de imunizare împotriva coronavirusului, 70% din populația Republicii Moldova ar urma să primească vaccinul. 

Primele peste 21 de mii de doze de vaccin AstraZeneca împotriva noului coronavirus au ajuns în Republica Moldova sâmbătă, 27 februarie, fiind oferite cu titlu gratuit de România.

Amintim totodată că Agenția Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale a autorizat pe 26 februarie vaccinul rusesc "Sputnik V" în țara noastră.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

56
Tagurile:
COVID-19, Moldova, coronavirus, vaccinare
Tematic
Ministerul Sănătății: Este sau nu obligatoriu vaccinul AstraZeneca în Moldova?
La ce interval vor fi administrate moldovenilor cele două doze de vaccin AstraZeneca
Pentru cine poate fi periculos vaccinul AstraZeneca, administrat în Moldova


Загрузка...
Parc

Meteo: Vreme bună de ieșit la frigărui, dar iată ce se întâmplă sâmbătă

0
(reînnoit 13:00 02.03.2021)
Vin zile extrem de călduroase pentru această perioadă a analului - prima săptămână a lunii martie: maximele vor atinge +12 grade Celsius.

CHIȘINĂU, 2 mart - Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că pe 3 martie vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică înaltă. Cerul va fi variabil, fără precipitații. Vântul va sufla din nord-vest de la slab la moderat.

În noapte de marți spre miercuri temperatura minimă a aerului va oscila între  0..+5°C. În raioanele de nord vom avea 0..+3°C, în raioanele de centru +1..+4°C, în cel de sud +2..+5°C, în raioanele de est +1..+4°C și în Capitală +1..+3°C.

Miercuri ziua temperatura aerului ziua va oscila între +7..+12°С. În raioanele de nord +7..+10°C, în raioanele de centru +8..+11°C, în raioanele de sud +9..+12°C, în raioanele de est +8..+11°C și în Capitală +9..+11°C.

Vom menționa că joi și vineri maximele vor crește în continuu, astfel că acestea vor ajunge la +17 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru 02 - 08 martie 2021
Prognoza meteo pentru 02 - 08 martie 2021

Dar, în week-end se va răci brusc, astfel că minimele nocturne vor ajunge la - 5 grade Celsius, iar maximele diurne nu vor depăși +9 grade Celsius. Iar sâmbătă vom avea lapoviță și ninsori în nordul țării.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
primăvară, Baba Dochia, Vremea, prognoza meteo, prognoza, Meteo


Загрузка...